Viktigt med försäkring till katt och häst

När du skaffar häst är det mycket att tänka på. Det är väldigt viktigt att ha en bra och stor budget. Det är inte bara själva hästen som kostar utan även försäkring, utrustning, foder och stallplats. Skulle din häst skada sig eller bli sjuk kan kostnaderna bli rejäla om du inte har fixat med en försäkring.

Du behöver vara beredd på att det kan komma oväntade kostnader. I ett stall så brukar det inte bara finnas hästar utan ibland också lite andra djur. Många stall har stallkatter för att de skall jaga möss och råttor. Har du en stallkatt är det bra att se över så att katten har en kattförsäkring som gäller och är från ett seriöst försäkringsbolag. Det är likadant med din häst att olyckor kan ske och då är det bra att ha en försäkring som täcker.

Kostnader som tillkommer med häst

Det är många som vill ha häst men som inte kan skaffa en på grund av de höga kostnaderna som tillkommer. Det som du bör räkna med är att din häst kommer kosta några tusenlappar minst i månaden. Utöver försäkring så behöver du även köpa foder varje månad och tillägg till hästen i form av utrustning. Under de kallare månaderna kan hästen behöva ett vintertäcke samt ett regntäcke.

Tips när du väljer försäkring

När det kommer till kattförsäkring och andra försäkringar så är det bra att kolla runt och jämföra de olika bolagen. Hos många kan du själv bestämma din självrisk men också summan för veterinärkostnader. Det gör att du kan vara lite förberedd på vad det kan tänkas kosta. Det finns också många saker som spelar in när det kommer till vad försäkringen täcker. Till exempel så kollar försäkringsbolagen på vilken ras din häst är. Något som också kan påverka månadskostnaden är ålder på din häst. Ju äldre häst desto högre månadskostnad.