Du får förvisso både lite kondition och muskler när du rider och håller på i ett stall, trots det kan det ändå vara klokt att träna upp muskler och konditionen än mer. Ju starkare och bättre kontroll du har på din kropp, desto bättre ryttare kommer du att bli, förutom att du också får en mer allsidig träning och kan förebygga skador.

Köp träningsutrustning

Förr i tiden brukade de internationella ryttarna inte bry sig så mycket om vikt och att ta hand om sin hälsa. Det gör de idag. Att hålla på med hästar är en tung aktivitet. Det ger viss träning, men inte nog. Som ryttare är det klokt att köpa hantlar, träninsgmatta och annan träningsutrustning som hjälper dig att bygga mer muskler. Det är smart att ha ett litet hemmagym i stallet eller i hemmet där du lyfter hantlar för att träna armarna några gånger i veckan. Så att du blir stark och får bättre kontroll både när du rider och leder hästar. Det är också klokt att träna mage och rygg. Med en mjuk träningsmatta kan du enkelt göra både plankan och andra övningar. Gå in på Gorilla Sports där du både kan köpa Hantlar, matta, crosstrainer och hemmagym.

Konditionsträna som ryttare

Ju bättre kondition du har, desto stabilare kommer du att kunna rida. Både till vardags, på långritter och på tävlingar. Din kontroll och kommunikation med hästen kommer förbättras om du inte säckar ihop av trötthet, vilket också resulterar i att hästen kommer ur balans. Därför är det klokt att som ryttare även konditionsträna. Börja jogga eller så köper du en crosstrainer på Gorilla Sports. För att spara tid kan du jogga till stallet. I stallet byter du om till ridkläder. Vanligtvis brukar man vilja duscha efter en joggtur, men det är vanligt att vara lite svettig i stallet. Vilket är en annan anledning att börja konditionsträna: du kommer inte vara lika trött och svettig efter varje ridpass med en vältränad kropp.

Undvika skador

Förutom att det kommer bli roligare och lättare att rida när du är vältränad på riktigt, så kan du undvika skador. Att hålla på med hästar är inte skadefritt. Du trillar av. Släpas efter en häst. Blir sparkad eller klämd. Eller så lyfter du tunga säckar och balar på ett sätt som kan förstöra din rygg. Genom att träna kroppen och få mer muskler kommer du kunna förebygga många skador. Du blir också smidigare, vilket du har stor nytta av när du trillar av.