Rätt klädsel för utomhusridning

I tidigare inlägg har vi berättat lite om hur du kan tänka för att klä dig rätt när du rider inomhus eller beskådar en ridtävling. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget följer upp det med att ge dig några exempel på hur du klär dig rätt för att få ut det mesta av ridningen som sker utomhus. Eftersom de kläder du kan ha på dig när du rider utomhus också är praktiska att använda när du ägnar dig åt friluftsliv kan dessa kläder kallas för friluftskläder. Du kan köpa friluftskläder i butiker som säljer kläder och produkter som främjar friluftslivet. Med det sagt är det hög tid att du får veta lite mer om hur du bäst klär dig för ridningen utomhus.

Bra jacka

Att rida utomhus innebär att du utsätter dig för både vind, kyla, snö, regn eller värme. Därför är det viktigt att du ser till att du har en bra jacka på dig när du ska ge dig ut på en ridtur utomhus. Det finns många bra jackor att välja bland. Det bästa du kan göra för att hitta rätt jacka är att utgå från dina behov och årstiden. Det finns exempelvis jackor som håller värmen under vinterridningen och jackor som skyddar dig mot vinden ifall du rider när vindarna är starka.

Bra byxor

En annan typ av plagg du behöver ha på dig när du rider är ett par bra byxor. Det finns flera saker du behöver tänka på i valet av byxor när du ska rida utomhus. För det första är det viktigt att du känner att du kan röra dig ordentligt i byxorna eftersom ridning innebär en hel del rörelser och du behöver vara beredd på plötsligt hastiga rörelser från hästen. Därför ska du se till att prova ut dina byxor i förväg och känna efter om de är bra att röra sig i eller inte. Något annat du kan tänka på när det kommer till valet av byxor är att det kan vara praktiskt att ha fickor eftersom man oftast inte har med sig en väska när man är ute och rider.