Renovera i stallet

För att hästarna ska må bra och ha ett ordentligt och välfungerande stall kan du med jämna mellanrum behöva se över inredningen. Precis som i ditt eget hem kan stallet behöva renoveras för att det ska ge ett bra skydd och hålla mot väder och vind.

Att renovera ett stall är idag lika vanligt som att renovera vilken annan byggnad som helst. Hur omfattande renovering som behövs beror naturligtvis på vilket skick stallet är i idag och vad det är för standard du vill ha. Du kan t.ex. göra en större renovering av tak och väggar, men du kan också renovera mindre detaljer som fönster, vattenkoppar, boxdörrar eller innerdörrarna i stallet. Just innerdörrar är något som lätt glöms bort, men som är mycket viktiga. Hos Gkdoor kan du beställa snygga och specialanpassade innerdörrar som minskar risken för att lösa hästar och stallkatter tar sig in där de inte bör vara. Innerdörrar kan även finnas i klubbhus, till sadelkammaren, kursrum och liknande.

Vad kostar en stallrenovering?

Hur mycket renoveringen kommer att gå på är naturligtvis väldigt svårt att säga. Det finns många faktorer som avgör priset, t.ex. om du ska göra större förändringar och om du kommer behöva anlita en hantverkare för jobbet.

Får man renovera stallet själv?

Det är fullt möjligt att renovera stallet på egen hand. Kom bara ihåg att alla vatten och avlopp, ventilation och elledningar ska hanteras av en utbildad fackman. Vill du däremot måla om boxarna eller installera nya, snygga krokar är det fritt fram att göra det själv. Du kan även byta tak och fasadpaneler om du känner dig trygg med uppgiften.