Börja rida i mogen ålder

Tillhör du dem som sedan barnsben har drömt om att galoppera över en äng omgiven enbart av vacker natur? Eller är det kanske en kritvit sandstrand med palmer och dignande kokosnötter du ser framför dig? Oavsett vilket är det aldrig för sent att börja rida! Dessutom finns det pensionärsrabatter som gör det enklare att få råd med ridning på ålderns höst.

Ridning kräver en viss ekonomi

Det vanligaste är att man börjar rida som barn och sedan fortsätter en bit upp i vuxen ålder. Tyvärr är det också många som slutar när de har nått en särskild ålder. Orsakerna till detta varierar såklart, varav skador och försämrad fysik och rörlighet är några exempel.

En annan orsak till att man slutar kan vara av ekonomisk karaktär, då ridsport många gånger är en kostsam sport. Det går dock ofta att låna viss utrustning, som exempelvis en säkerhetsväst som är en relativt dyr detalj.

Om det inte går att låna kan man leta reda på olika typer av pensionärsrabatter som är förmånliga för just äldre personer. Här finns det lite olika former av rabatter, i synnerhet för pensionärer som vill ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet som gärna uppmuntras.

Ridning är en fysisk sport

För en person som har nått mogen ålder och fortfarande när en dröm om att börja rida är det aldrig för sent. För många handlar det en stunds avkoppling, för andra är det ett sätt att hålla igång rent fysiskt och samtidigt få en stunds social samvaro.

Oavsett vilket är riding en utmärkt träningsform både vad gäller styrka, kondition, balans och koordination. Det är dessutom en chans att komma ut i naturen.