Så hittar du varma kläder till stallet

De allra flesta ryttare och hästmänniskor uppskattar bekväma ridkläder. Här är det framför allt funktionen och bekvämligheten som styr. Naturligtvis skadar det inte om plaggen är snygga, men det viktigaste är att de är funktionella, oömma och bekväma. När den kallare årstiden drabbar landet kan det också vara skönt med en vadderad bomberjacka för dam som värmer dig när du tar dig till och från stallet i kyla och snöstorm. Läs mer här om hur du hittar varma, sköna och snygga kläder till stallet.

Fynda på nätet

Även om det viktigaste kanske inte är att du ser snygg ut när du är i stallet behöver funktionalitet och bekvämlighet inte automatiskt betyda att alla plagg du använder i stallet är fula. På na-kd.com kan du hitta ett stort utbud av varma och sköna jackor. Där kan du hitta en bomberjacka för dam i en färg som gör dig på gott humör. Det finns dock plagg som är bättre än vadderade jackor att använda i stallet eftersom du lätt blir svettig av allt kroppsarbete. Du kan till exempel även fynda både skjortjackor och västar på na-kd.com som gör det lättare att arbeta och svettas utan att vare sig frysa eller bli för varm. Det finns också olika typer av bomberjacka för dam och du kan välja en variant som passar dig.

Satsa på fritidsmode

Renodlade ridkläder kan kosta en rejäl slant och med tanke på det kan du handla second hand eller satsa på ett något billigare fritidsmode för att ha råd med all utrustning till hästen. Ett bra tips är att lägga pengar på just en varm och skön jacka och ett par ridbyxor av god kvalitet. Du kan sedan spara pengar på att hitta billigare varianter av pikétröjor och stövlar. Det är främst byxorna som måste sitta skönt och ge dig skydd mot en hel del slitage. Du kan även hitta utrustning till hästen på nätet. Både när det gäller ridkläder och utrustning är andrahandsmarknaden ett bra alternativ. De flesta vet att det kostar en hel del att ha häst. Har du inte tillgång till ett eget stall måste du betala för en stallplats. Foder, halm, sadel, hästtäcken, träns och transport kostar betydligt mer än vad människor som inte har häst förstår. Dina egna kläder är faktiskt den minsta utgiften.

Den som inte har råd att köpa något överhuvudtaget kan andas ut. Du kommer nämligen väldigt långt med ett par vanliga jeans och en bomullsskjorta med valfri jacka. Jeansen uppfanns nämligen med tanke på en hårt arbetande livsstil för över 150 år sedan. Det är inte för inte som du ser cowboys, salonger med whisky och pianomusik och en och annan guldvaskare med smuts under naglarna framför dig när du tänker på blåa jeans. Jeansen är en utpräglad arbetsbyxa som tillsammans med ett par hederliga gummistövlar och en vadderad arbetsskjorta kan hålla dig tillräckligt varm i stallet när nordanvinden tjuter utanför knuten. Måste du ut och tippa gödsel på gödselstacken kan du alltid slänga på dig din bomberjacka från na-kd.com.

Utrustning