Smarta vinterprylar för häst och ryttare

Som ryttare är det klokt att planera inför höst och vinter, så att ridning och hästskötsel blir en varm och rolig upplevelse. Det finns många smarta vinterprylar till både häst och ryttare att satsa på.

Håll dig varm under vintern

För att verkligen kunna njuta av ridningen och utvecklas som ryttare måste du hålla dig varm och torr. Tunna kläder som vinden viner igenom och kalla fingrar är bara jobbigt. Idag finns det kläder som både är varma och funktionella, särskilt utvecklade för ryttare. Det är ju viktigt att jackan inte fastnar i sadeln när du rider eller att du känner dig för varm eller bylsig. Bra ytterkläder som andas och håller dig torr. Har du egen häst på landet kan det vara smart att satsa på en ridoverall. Då håller du dig garanterat varm även i januari och om du bor i norr med mycket snö. Om du rider eller har egen häst på en ridskola eller ett större stall med ridhus kan du köpa en snygg och skön ridkappa. Perfekt för dig som jobbar som ridlärare. Glöm inte heller att investera i riktiga vinterridskor. Fodrade skor med klack som står emot snö och väta. Rider du fälttävlan eller utomhus mycket? Då kan du ha nytta av ridglasögon som skyddar ögonen mot både grenar, grus, regn och vind. Du hittar allt som du behöver på https://www.hestbolaget.se/, som också har varma vintertäcken och reflexer till din häst. Hestbolaget har också mycket utrustning till islandshästar och islandsridning, som snygga huvudlag och träns från Hrimnir.

Vinterprylar till hästen

Även om hästar har päls och klarar höst och vinter på ett annat sätt än oss människor, så är det smart att också investera i bra utrustning som gör vintern trevligare för din häst. Om du inte redan har ett vintertäcke är det ditt första köp. Ett rejält vintertäcke håller din häst varm när det blir riktigt kallt. Det är mycket skönare för hästar att få gå ute i hagen under dagen, än att stå i stallet. En annan fördel med täcke är ju att din häst alltid är torr när det är dags att rida. Det är klokt att både ha ett fodrat vintertäcke för årets kallaste dagar och ett vattentätt täcke som ger lagom mycket värme under hösten och dagar då det regnar eller snöar under vintern. Ett tredje täcke att satsa på är ett ländtäcke i reflex. Då syns du garanterat när du är ute och rider. Du kan också köpa brösta i reflex, så att du och din häst syns väl framifrån i vintermörkret.