Vilken utrustning krävs för att ha häst?

Om man väljer att köpa en egen häst finns det ingen ridskola där man kan låna saker utan då behöver man köpa saker som sadel, träns, borstar och liknande själv. Det kan kosta en del, men vad bör man prioritera?

Sadel och träns

Den del av utrustningen som i regel är dyrast är hästens sadel. En sadel kan kosta närmare 50 000 kronor, men det finns också billigare varianter. Man behöver också ett eller flera träns. De finns från någon tusenlapp och uppåt.

Stalltillbehör

Man behöver också en hel del stalltillbehör. Om man hyr en stallplats kan man i regel låna grep, skottkärra och liknande. Har man ett eget stall måste man även köpa de sakerna. Andra vanliga tillbehör som behöver köpas in är grimmor, grimskaft, foderhinkar, foder och liknande saker.

Skötselutrustning

Man behöver också ha ryktborstar och ett stallapotek till hästen. Det är också bra att ha broddar, kanske någon extra hästsko om hästen tappar en sådan, mansnoddar och olika vätskor som hästschampo, liniment och liknande. På så vis kan man ta hand om sin häst på ett bra sätt. Även här kan man dock köpa på sig saker efterhand.