Vårda sjuka eller skadade hästar

Det finns en hel del sjukdomar och skador som hästar kan drabbas av. Hos SVA kan man läsa mer om en hel del av dem. Många sjukdomar som kan drabba hästar är inte speciellt allvarliga men det finns också de som kräver omedelbar behandling för att hästen ska ha en chans att överleva.

Att vårda en sjuk eller skadad häst

Om hästen skadas eller blir sjuk och man känner sig osäker bör man alltid kontakta sin veterinär så att man kan få tips och råd kring fortsatt behandling. Att vårda och rehabilitera en häst som varit sjuk eller skadad kan ta väldigt lång tid. Under den tiden är det inte säkert att man kan använda hästen för det man gärna vill.

Hur vet man att hästen är sjuk?

Hästar kan som bekant inte prata. Det gäller därför att man som ryttare och hästägare har lite koll på de tecken hästen kan uppvisa om den inte mår bra. Hästen kan till exempel bli svårriden, den kan visa tecken på aggressivitet eller så äter den inte upp sitt foder längre. Allt avvikande beteende hos hästen är något man bör vara observant på eftersom det kan vara tecken på skada eller sjukdom.