Arbetsbil till stallet – detta bör du tänka på

I ett stall krävs det oftast många maskiner, verktyg och utrustning för att stallet ska kunna skötas som det bör. Det är också många tunga föremål som kan behöva förflyttas såväl som transporteras från en plats till en annan. Därför är det kanske inte så konstigt att du kan komma att behöva en välutrustad arbetsbil i ditt stall, så att vardagen blir lite enklare.

Oavsett om du jobbar i stallet på heltid eller om du äger häst och befinner dig i stallet varje dag kan en gemensam arbetsbil vara att rekommendera. Är ni flera i stallet kan ni alltså dela på både inköp och användning, så minskar era privata kostnader. Här nedan listar vi några saker som är viktiga att tänka på innan ni väljer er bil.

Bästa tipsen för arbetsbil i stallet

Vilken typ av bil ska ni ha, hur stor ska den vara och har det betydelse om den är ny eller begagnad?

Flakkåpa – Er arbetsbil bör med fördel vara utrustad med flakkåpor som gör det enkelt för er att transportera era saker. En flakkåpa kommer också med ett lås, så att ni kan vara säkra på att alla saker är tryggt förvarade, t.ex. hästarnas sadlar eller annat av högt värde. De har också en varningslampa som meddelar om ni glömt stänga någon lucka.

Storlek – Välj en arbetsbil som är stor nog för just er. Här finns inga direkta rekommendationer, men bilen bör ha kraftiga däck och kunna ta sig fram på en lerig stallplan.

Begagnad eller ny? – Satsa med fördel på en begagnad arbetsbil till stallet. Bilen ska antagligen mest användas i stallet, på stallplanen och i närområdet och då räcker en begagnad modell mer än väl.