Uteritt för alla 4

Idag har det varit ganska varm här på schlätta, även om det har varit ganska blåsigt också. Det känns i vindarna att våren är påväg för de är inte lika isande kalla som tidigare :) 

Alla hästarna fick sig en uteritt idag. Bella och Boppen gick tillsammans, och Tage och Focus därefter. Jag red Bella & Tage och Anna red Boppen & Focus. Bella kändes minst lika bra idag som igår. Idag var det en konditions/övergångsuteritt där vi fokuserade på att rida massor av övergångar och tempoväxlingar. Hon var så extremt framme för skänkeln idag. Jag behövde knappt använda den utan bara tänka "trav" så började hon trava, till exempel. En gång i traven smackade jag, och då fattade hon en jäkla fin galopp med en gång, så energi har hon onekligen och det känns inte som om något tar emot. Är så glad över min tjej ♥ Imorgon ska vi rida på banan och då får vi se om hon lyssnar fram lika bra. 

De andra hästarna skötte sig också fint. Focus var lugnare idag igen skönt nog. Imorgon kommer Anna hit och ska ha mental-träning för Anna & Focus. Vi försöker få till detta nu någon gång i veckan och Anna (min syster alltså) märker redan framsteg på honom efter förra veckans träning. Annars ska alla gå på banan imorgon. Markarbete blir det för alla 4. Kul! 

Mys-Bella igår ♥ Världens mest chilla häst kanske, haha. Älskar dessutom att hon ser så himla tjejig ut! Det är så charmigt. 

/ Emma 
Kommentarer
Clara säger:

Är det möjligt för en häst att få en skada pga att ryttaren har en skada som rider? Tänker på att ni har samma skada ungefär. Undrar bara 😊

Svar: Ja ryttaren kan säkerligen felbelasta hästen om man är väldigt skev osv. Av den anledningen hade jag ridförbud på Bella av hennes equiterapeut tills jag var bättre. Nu känner jag mig så återhämtad som jag kan bli och är inte något skev längre så då är det lugnt att rida :)
Emma Elfstrand

2019-03-20 | 18:43:13
Johan säger:

Hon verkar vara en härlig individ den där Bella :-)

2019-03-21 | 18:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: