Uppe igen på Gnällsan ♥

Idag har jag äntligen suttit upp på min älskade Bella igen ♥ Anledningen till att det har dröjt är för att Charlotta (ET) rekommenderade att Anna skulle rida henne ett tag eftersom jag och Bella har varit skadade på samma ställe och var båda skeva i bäckenet på samma sätt. Nu är jag det inte längre, men har velat vänta lite ändå tills jag vet mer hur Bella beter sig, för jag känner inte riktigt för att ramla av med min rygg nu. Det senaste har hon varit jättesnäll i ridningen, så jag vågade mig upp idag för en tur i skogen, där jag vet att hon har bra framåtbjudning osv.

Ridningen gick kanon, och jag upplevde inte någon skillnad jämfört med innan skadan. Hon var lite stark idag dock, men det brukar hon bli ute. Jag ska se till att beställa hem ett bettlöst träns till henne, för hon trivs betydligt bättre på det, och då kommer jag antagligen få en bättre kontakt till "munnen" på henne också. Nu är den lite varierande. Galoppen kändes dock HUR bra som helst! Wow, vilken känsla jag fick i främst högergaloppen där hon orkar sätta sig så bra. Även vänstergaloppen var bra, men den har hon alltid haft svårare att samla sig i. Jag upplever verkligen att hennes takt i galoppen har blivit så mycket bättre det senaste och hon har sådan otrolig power vilket ger en härlig känsla. Jag hoppas på att hon fortsätter kännas så bra i ridningen så vi kan fortsätta att rehaba henne och verkligen få igång henne, eftersom veterinärerna sa att det är bra att hon rör sig så mycket som möjligt nu. Därför är planen att hon ska röra sig (ridning eller tömkörning) 6 dagar i veckan, precis som våra andra hästar. 

Det enda som Bella har gjort "reaktionsmässigt" de senaste passen är att hon tjurar litegrann precis när man har suttit upp och ska rida iväg, men så fort hon har kommit iväg så märker man ingenting. Boppen har haft grov sadeltvång (jag har flugit både en och annan gång, hehe) och på honom så märker man det även innan uppsittning, när man sitter upp, och när han skrittar iväg sedan. Han skjuter rygg och går inte på ordentligt. Bella tjurar litegrann (ej vid uppsittning/innan dock), men så fort hon kommer iväg så släpper allt och hon rör sig precis som vanligt. Får rådgöra lite med vet/ET angående detta på återbesöket nästa vecka. Jag misstänker att vi kanske kommer behöva byta sadel på henne eftersom hon har ändrat sig så sen vi köpte hennes, som som tur är passar Boppen så vi slipper sälja den. 

Alla djur fick sig en uteritt idag i alla fall, och alla var fina och snälla :) Inget galopperande i diket av Focus idag heller skönt nog ;) Annars har vi bara jobbat på och jag har kört ett benpass på gymmet. Anna har inte känt sig bra det senaste, så hon vilar från gymmet fram tills nästa vecka har hon tänkt. Själv börjar jag äntligen känna mig i fin form igen, även om jag såklart inte tar samma vikter som innan skadan ännu. Har dock sjuklig träningsvärk i sidomagmusklerna idag efter gårdagens pass. Så ont att jag knappt kan gå, haha... Får hoppas att det har gått över lite tills imorgon, för då ska överkroppen få jobba igen. 

 
/ Emma
Kommentarer
Ellen - tävlingsryttare säger:

Underbart! Fortsätter att hålla tummarna.

2019-03-07 | 21:15:33
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Jonna säger:

Blev nyfiken på det här med sadeltvånget på Boppen? Har det blivit bättre med åren? Vad har funkat för er? Hur har det artat sig? (Har själv en häst med rejäl sadeltvång så tycker det är väldigt intressant).

2019-03-08 | 11:28:44
Erika säger:

Det kanske är så att hon tror det ska göra ont och då spänner sig blir tjurig för de har ju gjort ont innan och sedan känner hon att de går ju bra.

Jag har en skada i min vänsterfot ett ben som är av när någon tar på foten o ska undersöka rycker jag tillbaka den vid minsta beröring men de gjorde inte ont de är en reaktion jag har för de har gjort ont innan vid beröring.

Sen har jag ont värre vissa gånger än andra för skadan är ju där, men tänkte om Bella har de kvar i huvudet att de kanske gör ont?

Jag har inte riktigt hängt med gällande hennes skada men hörde första videon iallafall och nu rids hon ju de är otroligt de lät då som om de inte skulle kunna gå. 😀
Vilka otroliga framsteg ändå..😊

Svar: Ja, vi tror också att det kan vara så så det är nog bara att vänta och se :) Borde släppa snart! Ja det är otroliga framsteg, det trodde vi inte första gången vi åkte in till veterinären. Så tacksamma att hon går att rida nu <3
Emma Elfstrand

2019-03-10 | 22:15:31
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: