Svar på söndagsfrågor del 2

Vad var d som lockade er till att börja rida? För mig var d känslan att vara fri från mitt handikapp (e synskadad sen födseln)
Bra fråga! Jag har alltid varit intresserad av hästar så länge jag kan minnas, men kan inte direkt minnas exakt vad det var som lockade så mycket. Det var nog just hästarna, och att få spendera tid med dem. För Emmas del var det ingenting som lockade först, utan hon hängde med mig på prova på-ridning och blev fast efter det. 

Har ni utövat någon annan sport/aktivitet förutom ridningen?
Jag har spelat ytterst lite fotboll, gått på teater, sjungit i kör och spelat fiol både själv och i orkester(måste köpa en fiol och börja spela igen btw, så fint instrument). Emma har gått i fotboll, spelat tennis, sjungit i kör och spelat cello både själv och i orkester. 
 
Fördelar/Nackdelar: 
Köpa "färdig" häst, läromästare typ mot att köpa unghäst och forma själv.
Fördelar med en färdig häst är helt klart tryggheten i att den kan mycket. Om vi tänker på Boppen till exempel, så köpte vi honom när han var 13 år gammal och han har verkligen byggt upp våra självförtroenden som var i botten i hoppningen <3 Jag vet inte om jag tycker att det finns så mycket nackdelar, faktiskt... Om den är väldigt utbildad så är priset förstås en nackdel, för de brukar sällan vara särskilt billiga när de är högt utbildade, hehe. 
Fördel med att köpa unghäst är det du säger - man kan forma den själv. Den är förmodligen billigare än en välutbildad, äldre häst vilket alltid är trevligt. Nackdel som jag kan komma på är väl att det är lite "osäkrare" att den kanske inte sett eller gjort så mycket, för då vet man inte riktigt hur den reagerar på nya saker. Dock finns det ju många, coola unghästar så det är väl egentligen inget större problem.

Varför har ni inte alla hästarna tillsammans i en hage som står uppstallade vid er?
Nu under vintern går hästarna i delade hagar så att alla ska komma åt höet och komma in i lösdrifterna när de vill. På sommaren går alla tillsammans :) Eftersom Focus är så langråg och samtidigt behöver äta så han inte tunnar ur får vi göra så när hästarna främst lever på hö. 

Tycker ni man är förliten att ha häst när man är 13? Jag har en hästvan mamma, men skulle sköta de mesta själv(mockning, ridning osv).
Nej det tycker vi inte, eftersom du har en hästvan mamma :) 

 
/ Anna
Kommentarer
Steffanie säger:

Langråg eller ranglåg, det är frågan 😂

Svar: När du skriver ett inlägg tidigt på morgonen... 😂
Emma Elfstrand

2019-03-01 | 09:59:21
Emma säger:

Jag kan bara läsa ert senaste inlägg av någon anledning, sen finns det lixom inget mer när man bläddrar ner? Är det bara för mig det är så?

Svar: Det har varit så för mig också ibland, men om man väntar lite har jag kunnat bläddra ner (har haft samma problem på andra bloggar också). Det är antagligen någon bugg som blogg.se förhoppningsvis kan lösa snart :)
Emma Elfstrand

2019-03-01 | 11:08:24
Anonym säger:

Jag tycker att man går efter kunskap, ansvarstagande mm vid köp av häst, sen om personen är 13 eller 30 spelar ingen roll. Finns 13-åringar som tar bättre hand om sin häst än en 30-åring.
Sen är det ju givetvis bra att ha en hästvan person i närheten när man är mindeårig, men utöver de tycker jag inte man ska utifrån ålder bestämma om man är mogen eller ej. utan hur man beter sig, tar ansvar, har förkunskap osv.
bara en tanke :)

Svar: Så är det verkligen :) Problemet är bara att en 13-åring måste ha stöd hemifrån för att kunna ha häst, eftersom knappt någon 13-åring skulle ha råd att hålla en häst själv. Då är det positivt om föräldern är i alla fall intresserad av barnets intresse :)
Emma Elfstrand

2019-03-01 | 11:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: