Svar på söndagsfrågor del 2

Har/har ni haft någon kontakt med samtliga uppfödare till era hästar? Vet ni hur de vuxit upp och hur de var/hade det som föl och unghästar osv?
Tyvärr bara med Bellas eftersom vi köpte henne direkt från uppfödaren. Annars vet vi inte jättemycket. Vet att Boppen var jobbig som unghäst(har kontakt med förrförra ägaren som köpte honom strax efter inridning tror jag) men att han lugnade ner sig med åren. Han var tydligen helt galen, haha. Svårt att tro med tanke på hur snäll han är idag, men vi tror såklart på föredetta ägaren ;) Hade så gärna haft bilder på alla som föl/unghästar med men har bara på Bella. 

Hur kommer det sig att Emma blev vegan/vegetarian? (minns ej vilket) var det av någon speciell anledning?
Innan jag slutade äta kött hade jag varit ganska äcklad av kött ett tag (du tuggar ju på ett lik, så det är inte så konstigt att få en äckelkänsla då), men så fort Anna flyttade hemifrån slopade jag allt kött och blev köttfri. Med tiden så började jag också läsa på om mejeri- och äggindustrierna och insåg att det inte var något jag ville stödja heller. Tyvärr är jag inte helvegetarian eftersom jag tycker att vanlig choklad och pizza är för gott för att inte unna mig någon gång då och då, men jag är helt animaliefri till minst 95% i alla fall, och det har jag varit i två år nu :) 100% köttfri har jag varit i 2,5 år nu och det känns så fräscht! Ett tips om du också vill ta steget och sluta med kött/animalier är att läsa på Djurens rätts hemsida för ett djurrättsligt perspektiv och sedan kolla på Cowspiracy och What the health för att få ett ett miljö- och hälsomässigt perspektiv på det hela också. 

Har ni någon gång funderat allvarligt på att lägga ridhjälmen på hyllan dvs sluta med ridningen, under den tiden ni haft egen häst? alltså inte ridskoletiden
Nej, faktiskt inte! Vi har haft våra motivationsdippar, men inte så "illa" att vi velat sluta rida. 

Hade ni kunnat jobba som hästskötare för etc en tävlingsryttare? då allt som rör hästarna utom ridningen, möjlgitvis motionera en häst då o då enkelt.
Nej, det är inget som lockar över huvud taget faktiskt. Även om det finns hästskötar-jobb som faktiskt är ordentliga vad gäller lön, ledighet osv så är det slitsamt något så in i bänken och otroligt långa dagar, i synnerhet på tävling. Nej, det skulle vi aldrig vilja jobba som. 
 
Hur ser ni på att rida med gramantygel? har en tränare som tyckte att jag skulle rida med det på min häst, trots att han inte behöver det. Blir så kluven då det känns onödigt att rida med något som inte behövs men samtidigt så är det ju ens tränare....
Skulle aldrig använda graman i dagsläget och har inte använt graman på 10 år nu. Vår tränare som vi hade till Tage sa till oss att ha på graman och han blev helt förstörd i psyket dels tack vare det(han hoppades till och med på graman)... Känner du att gramanen inte behövs så tycker jag verkligen inte att du ska ha det! 

Om ni fortfarande haft Abbe, hur långt tror ni han hade kommit?
Väldigt svårt att säga eftersom hans skada som han hade hindrade honom mycket. Han hoppade ju fint och hade regelbundna gångarter men hade han inte haft sin skada hade han säkert hoppat ännu bättre och gått ännu finare. Så omöjligt att svara på. Vi saknar honom väldigt mycket i alla fall <3

Abbe och Tage när de busade i hagen en sommar. Har denna bild förstorad så den sitter i min trappuppgång hemma <3 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: