Svar på söndagsfrågor del 1

är det något era hästar hatar? typ att bli kliade på nåt speciellt ställe, nån mat o.s.v:) 
Tage hatar när man spänner sadelgjorden, och det har han gjort i alla år. När det kommer till mat är vissa kräsnare än andra. Boppen är vår minst kräsna häst skulle jag säga, och Tage den mest kräsna. Bella hatar när man tar henne i ansiktet, så att borsta henne när hon är lerig där är inte så kul. Focus tycker inte heller om detta men protesterar inte lika mycket som surtantenkärringen ;) Tage ogillar också skarpt att åka transport och stå på höger sida. 

Även om Bella blir helt bra igen, är ni ändå sugna på att ta föl på henne?:)
Ja det är vi :D Planen är att göra det någon gång, men time will tell när det blir. Hon är ju så ung ännu, så vi känner ingen stress. Jag tror att hon skulle kunna få ett riktigt bra föl om vi matchar henne med en nättare (gärna utåt-tåad, hehe) hopphingst. Hennes psyke och teknik är helt klart något att avla vidare på!

tycker ni att det är bra och ha ett starkt bett på en het häst
Hellre ett skarpare bett på en stark/het häst i de situationer det behövs än att du ska behöva sitta och dra i den med exempelvis ett vanligt tränsbett. Det tror vi helt klart är trevligare för både häst och ryttare. Sen förespråkar vi såklart dressyrridning och horsemanship-träning för att på så vis få koll på grundproblemen jämfört med att betsla upp som en quick fix utan att ta tag i problemen på sikt, men det förstår ni ju :) 

Hur förvarar ni era rosetter?
I stora vasar i ett glasskåp i våra respektive vardagsrum :) En fin detalj!

Är det någon hästras som ni absolut aldrig hade kunnat tänka er att äga?
Inte som jag kan komma på :) 

Av vilken anledning tror ni att Tage skulle passa bra som western häst? Och vad då för grenar, för western är bara ett samlingsord.
Vi har väldigt dålig koll på westernridning, men generellt känns det som om westernhästar bör vara smidiga, lyhörda och snabba (?), vilket Tage är. Däremot kom jag på att riktiga kossor väl är med i vissa westerngrenar? De grenarna skulle i så fall gå fetbort för Tage med tanke på att kossor är hans största fobi, haha...

Kommer focus hopptävlas i år? :)
Planen är att han ska ut på pay and jump i alla fall :D Kanske till och med redan nästa månad eftersom vår klubb anordnar klubbhoppning då, så det hade passat bra att vara med på den och hoppa en riktigt låg klass och se hur han tar det!

 En av de första bilderna vi tog på Bella ♥ På den här bilden vägde hon 666 kg (min djävulshäst, haha) så jag vågar nog inte ens föreställa mig vad hon väger idag ;) Trots att hon har vilat större delen av vintern har hon biffat på sig rejält sen i våras... och även lagt på sig ett och annat extra kärlekskilo också :) 

/ Emma
Kommentarer
Evelin säger:

Ni får komma med tage på koterapi 😂😘 kan sannie börja älska dem så kan nog Tage det med 👍

Svar: Haha ja det hade han behövt ;D
Emma Elfstrand

2019-03-06 | 12:20:13
Anonym säger:

Men varför ogillar Tage sadelgjorden då? Finns ju flera mindre roliga anledningar till sadeltvång. Är det bara mentalt från förr? :)

Svar: Tyvärr kan vi inte veta hur han tänker eller känner så det är en omöjlighet att säga :)
Emma Elfstrand

2019-03-06 | 15:34:37
Anonym säger:

Ja håller med Tage, kor är verkligen läskiga djur 😐

2019-03-06 | 16:00:02
Marica säger:

he he he inte för att vara den som är den, men jämför man Tage med "riktiga" westernhästar så tror jag inte alls att Tage skulle passa, det är en hel del annat som ska passa in också inte bara smidiga, lyhörda och snabba ;) Kogrenar finns, så som workig cowhorse, team penning, Cutting, herd work, ranch cutting :)

Svar: Som vi sa så är vi inte insatta, så hur ska vi ha någon aning om hur en "riktig" westernhäst ska vara? ;) Och vi har inga planer på att någonsin tävla western så det spelar ju absolut ingen roll för vår del ifall han skulle passa som en sådan eller inte :)
Emma Elfstrand

2019-03-10 | 13:50:12
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: