Svar på söndagsfrågor del 1

Har ni någon tävling planerad mer någon av hästarna iår?
Ja! Jag och Tage ska tävla dressyr på hemmaplan den 28 april, och då eventuellt ingå i Div II-laget. Gör vi inte det så rider vi individuellt. Blir LB:1 då :) Sen ska jag och/eller Emma starta Boppen på hemmaplan i hoppning den 18 maj, 80 och 85cm. Perfekt mjukstart efter hans bogskada! Mer än så har vi inte planerat än :) Bella kan såklart inte tävla än och Focus är inte redo för tävling heller. Räknar inte med att tävla honom i år men skulle vi känna oss mogna i höst så blir det kanske någon tävling då. 
 
Vilket jobb skulle ni allra helst velat ha om ni inte hade som idag? sjuksköterska, pilot mm.
Jag som är Grey's Anatomy-nörd hade tyckt det vart så coolt att vara läkare! Gärna operationsläkare. Nu vet jag att jag absolut inte är en sådan pluggis så på så vis hade jag absolut inte passat att vara läkare, haha. Lärare är något jag hade kunnat tänka mig, för låg/mellanstadiet.
Emma kommer inte på någonting spontant för hon har inte direkt reflekterat över det. Egenföretagare hade hon varit i vilket fall tror hon. När hon var liten ville hon bli meteorolog. Ville hon bli som Tone Bekkestad kanske? ;) 

Ni nämnde att Boppen hade "lämnat" (förstå mig rätt) Tage för Bella? Är det så fortfarande?
Ja, det var ju så i början när alla hästar gick ihop men det gick över sen :) Nu går dock Boppen och Bella ihop och Tage, Focus och vår inackordering ihop i separata hagar så vi får se hur det blir i sommar när alla kommer gå tillsammans. Är övertygad om att T och B kommer bli överlyckliga att få gå ihop igen <3

Har ni eller någon av era följare tips på en enkel smidig kamera att filma o fota med??? Gärna en som har vinklingsbar skärm o helst inte allt för dyr...
Egentligen har vi inte några bra tips. Den kameran som vi har som vloggkamera är dessvärre dyr(eller ja, allt är väl relativt, men den kostar 6000 nu, kostade typ 7000 när vi köpte den). Mitt tips är i alla fall att köpa en kompakt systemkamera, för de är toppenbra samtidigt som de är smidiga. 

Får jag rita av alla era hästar?
Självklart! :D 

Hejsan, hur täckar ni focus nu när han är helklippt vid vilka grader och hur tjocka täcken har ni vid dom graderna. Jag kommer nog helklippta min häst nästa år så då vill jag samla på mig information och ser upp till er väldigt mycket så därför frågar jag er❤️❤️
Egentligen inte mycket mer annorlunda än de andra hästar som är halvklippta. Våra går ju på fri tillgång på hö, vilket är toppen för då kan de äta om de nu skulle frysa(har aldrig sett Focus frysa, för övrigt). I år har de haft på sig sina 400g-täcken med hals en gång när det var 15 minusgrader, men annars så har de gått i 200g. Nu när det är lite mildare så går de i 100/150g och snart kan vi nog gå över i fodrade regntäcken. Viktigt är att känna under hästens täcke och känna hur varmt/kallt det är. Hästen ska inte vara varm, utan ganska neutral. Han går sällan med halstäcke, det är endast på hans 400g-täcke som han har det. Hoppas du blev lite klokare, men testa dig fram för att se vad som verkar optimalt för just din häst :) 

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: