Lördag

Hej allihopa! Hoppas att ni har haft en fin lördag :) Idag har vi haft en häst-dag. Först fotograferade Anna mig och Bella. Inte optimalt väder för det idag med typ 8 sekundmeters blåst och mörkt, tråkigt väder. Vi försökte stå lite bakom stallet så det inte skulle blåsa så mycket på oss i alla fall. Dels för att mitt hår inte ska vara överallt, och dels för att mitt vänstra öga rinner som en kran så fort det blåser minsta lilla när jag har smink. Sjukt irriterande eftersom sminket rinner bort och man ser förjäklig ut. Jag ville i alla fall inte ställa in fotograferihngen då jag verkligen ville ha lite nya, fina bilder att lägga upp på Instagram (haha), och vi hinner aldrig fota det annars. Bella brukar normalt sett vara väldigt fotogenisk och stå med öronen framåt så fort kameran kommer fram, men inte idag. Nej, nej, idag var hon sur mest hela tiden ;) Nåja, vi fick nog några fina bilder i alla fall :) 

 
Efter lunch fick vi ridhjälp av pappa och Gabbi så vi kunde rida ut på alla 4. Jag provade att rida ut på Bellas nya LG bridle (bettlöst). Har bara ridit med det på banan någon gång tidigare och då funkade det bra, men ute blev hon galet stark. Hon accepterar det fint och känns trivsam på det, men hon blir så stark. Det känns inte som om det hjälper att lätta helt och ta nytt stöd heller, som det går att göra på vanligt bett. Får se om jag kommer rida ut med bett och rida bettlöst på banan. Däremot skulle jag vilja ha lite tips från er. Jag skulle vilja prova ett nytt bett på Bella. Hon har svårt för att acceptera bettet och få en bra kontakt (vi har ridit på rakt tränsbett och tredelat tränsbett) och kan bli lite "fipplig" och försöka komma undan det på så vis. Hon är känslig samtidigt som hon kan bli stark i vissa situationer och då bita sig fast. Har ni erfarenhet av liknande hästar och vad som passade dem? Jag funderar på att prova något bett med tungfrihet. Något sådant ni kan rekommendera? 

I övrigt gick alla hästar fint idag. Så kul :) Imorgon ska vi upp svintidigt (med tanke på att det blir sommartid) för att jobba på vår klubbhoppning och ha stallstjänst, så ikväll händer det inte många knop här. Hoppas ni får en fin kväll!

/ Emma
Kommentarer
Marica säger:

Tipsar om bett från Myler bits, dom finns att köpa hos https://www.toklat.com/ dom har många bra varianter, tungfrihet, tredelade, raka osv osv :) Jag själv rider på ett Myler bit Pelham med mundel MB43 heter mundelen :)


https://www.toklat.com/Products/Brand/Myler

Svar: Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2019-03-30 | 18:05:36
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Daniela säger:

Jag hade provat något Bombersbett, de är rätt dyra men vissa ridsportbutiker kan man hyra bett från och prova. :) Till min häst har jag ett tvådelat Ultra comfy lock up, så när man tar kontakt med bettet så låser det sig i en anatomiskt anpassad form för hästens mun. Min häst är känslig i munnen och gillar detta, ibland kan han bli stark också :)

2019-03-30 | 20:16:00
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Daniela säger:

https://www.stromsbergsgard.se/trans-grimmor-tillbehor/bett/bombers-loose-ring-ultra-comfy-lock-up Här är länken till bettet, det är så bra och alla hästar jag provat på har gillat det :)

Svar: Tack :D
Emma Elfstrand

2019-03-30 | 20:21:42
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Anonyn säger:

Bomber DC Morgan!!! Ett milt bett, då det är ledande på alla sött och vis. Hästen kan lägga det var som vill i munnen och min ena häst slm blir som en oxe fungerar kanon på de!! Värd alla kronor!!

Svar: Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2019-03-30 | 20:50:53
Anonym säger:

testa beris bettet ni har på focus, bara en spontan tanke.
eller ett bettlöst fast ett lite skarpare för uteritter? :)

2019-03-30 | 21:33:34
Rebecca säger:

Tycker på alla bilder och videos att det ser ut som att hennes bett sitter alldeles för långt ner. Ett bett som sitter för långt ner blir ju sladdrigt och ostadigt. Klart det är svårare att ta stöd då/att hästen upplevs som stark. Många tror att bett ska göra så stor skillnad och ge någon slags ”quickfix”. Tycker och tror att de flesta hästar kan gå på ett vanligt tränsbett med viss modifikation. Bett i sig är sällan lösningen.

Svar: Det är inpassat av en veterinär med tänder som specialområde så det sitter inte för långt ner, och även när vi har provat att höja det beter hon sig på samma sätt. Sen är det klart att alla hästar är olika och inte måste trivas på ett vanligt tränsbett :)
Emma Elfstrand

2019-03-30 | 22:34:34
Anonym säger:

Vi hade en häst som inte funkade på något bett, men så provade vi pessoa magic, ett tredelat som blir rakt när man tar i det. Efter det så provade vi ett guldfärgat bett för vi fick tips om vanligt tredelat sprenger, men vi kände att de är så dyrt. Men alla vi provat sprenger på vanligt tredelat så har det funkat toppen.

Vi trodde inte det skulle va någon skillnad mot vanliga tredelade men det var det....

Svar: Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2019-03-31 | 09:34:08
Anonym säger:

Jag gillar tredelat sprenger, så det får bli mitt tips.

2019-03-31 | 16:23:33
Jessika säger:

Har en jättekänslig herre som gillar rakt med fasta ringar bäst, men det förstod jag som att ni redan rider med. Bombers har en del skrivit och det kan jag också rekommendera att prova, de har bett som är mycket smalare än "vanligt". Blir lite skarpare men tar ju upp betydligt mindre plats i munnen, munnen som egentligen inte har någon plats över för bett. Min ena gillar det väldigt mycket i alla fall. :)

2019-03-31 | 18:02:03
Bloggadress: http://ridfroken.blogspot.com
Emelie säger:

Rekommenderar bombers happy tounge och Sprenger dynamic / Nova containrar 2 delat. Upplever att hästar lätt blir som du beskriver av tredelade bett.

2019-03-31 | 19:21:04
Emelie säger:

Rekommenderar bombers happy tounge och Sprenger dynamic / Nova containrar 2 delat. Upplever att hästar lätt blir som du beskriver av tredelade bett.

2019-03-31 | 19:21:05
Anonym säger:

Bombers happy tounge. Bästa bettet jag testat än sålänge och hästen blev som ny. Han trivs så bra på de och märks. Han använder de raka (med tungfrihet) och med fasta ringar.

2019-03-31 | 20:57:51
Anonym säger:

Tipsar verkligen ett novo contact från sprenger! Fungerade utmärkt på min häst som var exakt det du beskriver Bella!

2019-03-31 | 21:24:55
Anonym säger:

Tipsar verkligen ett novo contact från sprenger! Fungerade utmärkt på min häst som var exakt det du beskriver Bella!

2019-03-31 | 21:24:56
Ellen - tävlingsryttare säger:

Ett Sprenger Flex Control gjorde susen på min häst som liknar det du beskriver :)

2019-03-31 | 21:32:04
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se
Anonym säger:

Baucher 3delat är oslagbart på min heta och samtigt känsliga herre.

2019-04-01 | 13:42:48
Anonym säger:

Bombers happy toung eller pee wee bett👍🏻 Fungerar toppen på min som är likadan som Bella, känslig men kan bli stark och trivs inte på ”vanliga” bett😊

2019-04-01 | 21:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: