Hoppning och klättring

Idag har vi haft en riktigt bra dag i stallet, även om det stundtals var väldigt kallt med blåst. Dagen började med hoppträning för Anna och Boppens del för Sara Li Vestberg via Ridesum. Till en början kändes han lite loj enligt Anna och var därför lite slarvig, men mot slutet såg han riktigt snärtig och fin ut. Hon var väldigt nöjd med träningen och kan rekommendera Sara Li ifall det är någon av er som vill prova en ny tränare :) 

Eftersom det redan stod hinder framme passade hon på att hoppa med Focus också, och han var såå duktig. De red samma övning som med Boppen, fast en lite mer lightversion. Detta blev första lilla banan som Focus fick hoppa och han gjorde det så fint. Väldigt pigg, glad och han hoppar ju förjäkla bra! Normalt sett kan han se lite långsam ut i sitt rörelsemönster, men när han hoppar och trampar av vid hindret och i språnget så är han sjukt kvick. Det märks att han är "gammal" hopphäst! Film kommer på onsdag :) 

Bella och Tage fick sig en uteritt. Vi hade planerat en längre tur, men de hade lagt på nytt grus på grusvägarna, vilket vi inte visste så Tage hade inga bakskor på sig. Därför blev det först en tur klättring, och sen red vi hem för att rida en sväng till i paddocken. Bella var så fin idag! Ute gjorde hon sjukt fina övergångar, öppnor, slutor och skänkelvikningar. Plus att hon var riktigt fin i klättringen också. Sen kommer vi hem till paddocken och då vänder humöret direkt. Eftersom hon var så fin ute (där vi red mer avancerade grejer) så blev jag beslutsam om att vara bestämd och få fram henne. Tidigare har jag mesat lite eftersom jag varit rädd för att hon haft ont, men nu kände jag att "nej, det har hon inte" (vilket även veterinären säger). Antagligen hade jag rätt, för bara jag korrigerade henne ordentligt någon gång så blev hon kanonfin även i paddocken. Jag får väl helt enkelt acceptera att hon är ett sto som testar mig litegrann för att försöka komma undan nu när hennes kropp inte är helt i form ;) I paddocken gör jag såklart inte några svåra uppgifter, utan fokuserar endast på att hon ska gå fram med en gång, och forma sig för innerskänkeln. Helt klart mitt bästa pass på banan med henne efter skadan, och hon kändes så mycket bättre redan jämfört med i lördags. Nu vet jag hur jag ska hantera det hela :) Tagis skötte sig också bra idag även om han var lite mesig ute.

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Önska att ni la ut videos på tisdagar istället. 😩

2019-03-25 | 23:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: