Gårdagens och dagens hästar

Hej soliga fredag! Så himla härligt när solen är framme. Emma är sjuk dock, denna soliga fredag till ära. Tur att jag fått hjälp av bästa Samuel ♥

Igår var hon hyfsat kry, så då red vi alla hästar. Först ut var Bella och Focus, och med dem red vi studs, tre väldigt låga sådana. Snarare upphöjda galoppbommar, typ. De var hur som helst väldigt duktiga! Med Focus så kikade jag ingenting på bommarna först utan "körde bara på", och det tog han hur bra som helst. Inga konstigheter där. Bella var lite ovillig till en början, men blev toppenfin efter lite ridning. Emma gjorde det hela snyggt! 

Sen red vi gammelgrabbarna. Jag på Boppen och Emma på Tage. Jag behöver rida Boppen lite mer då jag tänkt hopptävla i maj, och ska hoppträna lite innan dess. Därför behöver jag bli lite varm i kläderna ;) Först kändes han lång och tung, men efter lite övergångar samt förvänd galopp blev han toppenfin! Så kul när träningen ger resultat under samma pass. När vi kommit loss i kroppen så skuttade vi studs, och det gjorde han jättebra.
Emma tyckte att Tage var fin också! De skuttade över lite studs och red dressyr innan dess. Emma tycker att han är mycket piggare och gladare än förut, och hon tyckte det var kul. Så roligt! Hon har ju tyckt att de inte klickat så bra det senaste, men nu tror jag att hon tycker de klickar lite bättre :)

Idag fick jag som sagt hjälp av Samuel då Emma är sjuk och inte bör rida, och pappa är iväg. Kände att jag inte orkade rida 4 hästar själv då min höft bråkar med mig idag... Det blev uteritt för alla 4 för enkelhetens skull. De skötte sig bra allihopa! Samuel red Tage och Boppen, och tyckte det var skitjobbigt att rida Tage, haha. Han hade för korta stigläder, så det var helt klart en bidragande faktor ;) När han kom upp på Boppen så sa han "aah, här känner jag mig som hemma". Gull! Focus var skitduktig idag. Först mentaltränade vi lite och sen red vi ut och jobbet innan ridningen gav resultat för han var faktiskt betydligt mer avslappnad och lugnare än många uteritter. Frustade massor dessutom. Tummen upp! Bella var tokig idag, haha. SÅ pigg och stark. Frustade hela tiden och ville bara kuta i full fräs. Sötnosen <3 Det fick hon dock inte göra, utan lite jobb däremellan krävde jag av donnan ;)

Två bilder från idag!

Nu blir det mat och gotte i soffan. Ska bli så härligt efter en hel eftermiddag i stallet! Ha en fin fredag och helg hörrni! :)

/ Anna
Kommentarer
Linda säger:

Konstig fråga nu men jag undrar: Om man MÅSTE rida 4 hästar. Tycker ni nån gång att det blir för mycket och inte kul längre, dvs att ni tröttnar lite på hästeriet? Kan ju bli för mycket av det goda liksom, att man inte uppskattar det längre. Hur känner ni?

Svar: Ibland är det jobbigt att ha såpass många hästar, som nu när jag blev sjuk, eller om vi har väldigt mycket jobb, eller om vädret är kasst. Speciellt eftersom vi inte vill prioritera bort våra hästar utan försöker att rida dem 6 dagar i veckan så de ska hållas igång :)
Emma Elfstrand

2019-03-22 | 20:05:05
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: