Framtidsplaner och mål

Hur är planen för Focus i framtiden? Kommer du satsa mer på hoppningen nu när han börjar vänja sig med det eller kommer du fortsätta med dressyr? :D

Fick den här frågan i frågestundsinlägget, och tänker att jag ägnar ett inlägg åt den, och lite övriga tankar kring Focus.

Grejen är den, att sen jag fick hem Focus så har jag blivit extremt... Ödmjuk kring mål? Vet inte riktigt vad jag ska använda för ord, men jag är inte den som sätter så mycket mål längre. Jag är egentligen en målmedveten människa, envis som tusan och älskar att arbeta mot någonting, men när man får hem en häst som vänder upp- och ner på hela ens värld så blir det liksom inte viktigt med mål längre, på något vis. Jag skrattade när jag fick syn på mina uppskrivna årsmål i min förra kalender när jag skulle byta och det stod "Starta MSV C med Focus innan året är slut". Ptja, gick inte skitbra med den saken liksom. Och det gör ingenting, för jag tror och hoppas att det kommer senare. 

Hur som helst så har jag börjat skita i att sätta upp mål. Däremot så kan jag sätta upp minimål inom en snar framtid när jag ser att han är redo för det. Till exempel så ska jag förmodligen starta vår klubbhoppning på ridklubben på långfredagen, och det är såklart ett litet mål jag har och som jag kommer jobba mot fram tills att det går av stapeln. Men jag tänker inte längre än så rent målmässigt. 

Mina planer är att fortsätta och jobba med allt hos Focus. Mentalt, hoppning, dressyr, uteritter, hantering. A-l-l-t. Mitt absolut största fokus är att få honom mer trygg med allt, för då kommer nog det mesta att falla på plats så småningom. Åtminstone gå lite lättare. 

Planen är också att fortsätta hoppa en gång i veckan för att få in det regelbundet och avdramatisera det hela. Inte hoppa för ofta för att "nöta" men lagom, så att vi båda tycker det är kul och oläskigt. Vi fortsätter också att dressyra, och hoppas kunna få in träningar för Miranda snart igen så vi kommer framåt även där. Tävlingar får vänta, det kommer när det kommer. 

Någon här kanske tycker det är skittråkigt att jag inte har några som helst mål, men jag tycker det är ganska skönt. Han är den svåraste hästen jag mött, även om han också är världens snällaste. Allt får ta sin tid, och när vår tid kommer på riktigt ska jag fan klappa mig rejält på axeln. Det är inte lätt alla gånger och i vintras ville jag ge upp. Nu har jag fått en riktig motivationskick. Vi ska fixa detta!

<3

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Låter precis som min "nya" häst, hade stora planer från början men har fått backa rejält och jobba med grunder och trygghet. Dagens hästar med högt blod asså...

2019-03-28 | 07:38:03
Cecilia säger:

Jag tror på er som ekipage. Ni kommer att fixa det. Ett steg i sänder.

Hejar på er!

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 10:06:13
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Sara säger:

Sant! Det viktigaste är att ha roligt med sin häst, inte att prestera den eller den klassen. Jag gillar inställningen!

Svar: Tack! :) Så är det absolut.
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 10:28:23
Ellen - tävlingsryttare säger:

Känner igen mig i din inställning. Jag tränar och jobbar på som tusan för att förbättra mig & min häst. Men att sätta rena tävlingsmål gör jag inte utan vi tar de steg i klasserna som känns lämpliga under tidens gång :)

Svar: Det låter klokt! :D
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 11:34:06
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Sabina säger:

Du gör ett superjobb med honom. Han är utan tvekan den roligaste av era hästar att följa :) tack för att du delar med dig.

Svar: Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 12:03:29
Anonym säger:

Åh Anna lova att aldrig sälja Focus!! Tror inte han kommer hantera att komma någon annanstans än er, ni har så fantastisk hästhållning, en dröm för en häst speciellt för Focus! Ni är bäst, och du är så grym Anna som lyckats med Focus ❤️

Svar: Åh, gulle du! Jag kommer nog inte kunna med att sälja honom, han är för speciell och skör haha ❤ Jag som skulle sälja vidare för att inte samla hästar på hög... Går inte så bra med den saken 😂
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 17:48:38
Linnea säger:

SÅ HÖG igenkänningsfaktor på detta inlägg! Jag köpte min D-ponny för att kunna komma ut och tävla lätta dressyrklasser och framförallt träna, men som du säger: det är svårt att sätta mål med en häst som det finns sååå mycket att jobba med. Det blir små mini-mål istället, idag red vi exempelvis ut helt själva utan sällskap en hel runda! Sådant är väldigt stort för oss. Tävlingarna kommer säkert längre fram, men just nu ligger målen på lite andra håll! Jag inspireras väldigt mycket av ditt/ert arbete med fokus, väldigt kul att följa för mig som har en häst med likande temperament och problematik 😊

Svar: Åh, vad duktiga ni är! Heja er :D
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 21:02:56
Anonym säger:

Så ducktiga! 😍

Svar: Tack! <3
Emma Elfstrand

2019-03-28 | 22:00:14
Anonym säger:

Det kommer att gå så, så så bra för er! Hejar på er!🥰

Svar: Tack för din pepp! <3
Emma Elfstrand

2019-03-29 | 08:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: