Fina hästar

Idag var både jag och Anna sjukt omotiverade till stallet. Anna pga att hon inte känner sig helt kry, och jag för att jag har så mycket datorjobb att få gjort, i kombination med kallt och blåsigt väder. Ingen vårvärme och sol längre tyvärr :( Som tur är så var alla 4 hästar riktigt fina och duktiga idag, vilket kan behövas en dag när en själv inte är på topp :) 

Vi började med Bopps och Bells som fick trava bommar bland annat. Bopps har känts lite lång, tung och tråkig det senaste, men idag var han superfin. Ihop i kroppen, med ett lätt mjukt stöd i handen, så som jag vill ha det :) Anna provade att hoppa upp direkt på Bella idag (efter framskrittning) utan att ha longerat henne, för att testa hur hon reagerade. Hon var så duktig! Tjurade nästan ingenting och var så mycket mer framme jämfört med tidigare. Anna tränade endel på tempoväxlingar och hon lyssnade fram så bra utan att tjura. Även galoppfattningarna på banan gick kanon. För bara dryga veckan sedan behövde hon draghjälp för att galoppera, och gjorde inga ordentliga fattningar. Idag är det energi in i fattningen och hon ser onekligen ut som gamla Bella igen, för det mesta :D Får hoppas att hon fortsätter utvecklas framåt på samma sätt, och att vi inte går bakåt. Veterinärchecken är om 10 dagar ungefär och vi hoppas på att veterinären och Charlotta (equiterapeuten) märker stor skillnad på henne då.

Tage och Focus fick jobba på med "klockan". Focus longerade jag medan Anna red Tage. Seriöst... Focus har blivit helt galen i bommar! När jag ledde honom på andra sidan ridbanan där inte bommarna låg så drog han sig som en magnet till bommarna. Jag skulle prova att longera honom där, och då pep han till och drog iväg till bommarna så jag tappade honom, haha. Nog för att han inte ska bete sig så heller, men det är underbart att han tycker bommar är så kul efter allt trauma han har varit med om tidigare i livet! Nu kan han inte slita sig från dem, lilla gubben. Tagis såg megafräsch ut också :) De gjorde till och med klockan i förvänd galopp (film finns på vår insta story) utan problem. Han är verkligen i sitt livs form nu!

Min fighter <3

Ikväll blir det kalas hos Anna, för hon fyller år imorgon. Hoppas ni får en fin kväll också!

/ Emma


Kommentarer
Anonym säger:

Ta det låååångsamt med Bella. <3

Svar: Nej, vi ska hoppa bana på 1m nästa vecka ;)
Emma Elfstrand

2019-03-02 | 16:28:49
Anonym säger:

Kan ni inte löslongera Focus och ha hinder och bommar framme för att se om han hoppar. Vore så kul att se mer än bara ridning, även fast jag gillar det också. :D

2019-03-02 | 18:44:35
Anonym säger:

bara en rolig ide jag nyss kom på hahh, lägg ut bommar/hinder i paddocken och släpp focus helt lös så får man se om han väljer att hoppa eller inte. tänkte att det kunde vara lite kul att se? :)

2019-03-03 | 01:51:37
Anonym säger:

Vad är det för ett trauma han har varit med om?!

Svar: Vi vet inte exakt, men han är traumatiserad och utbränd sen sitt tidigare liv i Holland :/
Emma Elfstrand

2019-03-03 | 06:46:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: