En bra dag!

Hej allihopa! Idag har det varit en lugn och lite halvt ledig dag för oss. Vädret var fint, så vi passade på att rida hästarna i paddocken, förutom Bella som tömkördes i hagen där pappa har bättre plats på sig och vi som är på banan slipper oroa oss för att krocka med bitchen ;) 

Tage och Boppen dressyrade och båda två var superfina! Äntligen känner jag mig såpass bra i min kropp igen att jag kan rida ordentligt och effektivt så jag verkligen får Boppen lösgjord och ihop i kroppen. Eftersom han är så stor och gammal så tar det ett tag att komma till det läget där jag verkligen känner att han är mjuk i kroppen och har ett bra "dragläge", och tidigare under vintern när jag har varit svag i kroppen har jag inte orkat ta mig förbi detta utan fått nöja mig med halvbra känsla. Nu de senaste veckorna har jag äntligen fått känna på den goa känslan som man faktiskt kan få med gamle B med bra ridning och tålamod :) 

Tage var också riktigt fin idag. Lite svårt med takten i vänstergaloppen (hans svåra galopp) till en början men när han blev uppvärmd såg han kanon ut. Anna red igenom både LB:1 och LA:1 och var väldigt nöjd med hur han gick. Även Bella såg superfräsch ut med pappa. Sjukt snärtig och ihop i kroppen men samtidigt avslappnad, precis så som vi vill ha hästarna. Focus fick gå "klockan" med Anna efter att hon tränat mentalt med honom på gårdsplanen (hon får kanske skriva ett eget inlägg om hur hon jobbar med honom nu) och han hade också varit jätteduktig. Så härligt att han tycker bommar är så kul!

Hittade en gammal bild från kanske -08 där Tage löshoppas. 145 hoppar han här. Antagligen högsta hindret han någonsin hoppat ;) Och han hade nog inte hoppat det om det varit en "vanlig" oxer. 

Nu ska jag strax hem till Anna för att ha myskväll tillsammans med vår kompis Jenny. Imorgon blir det hyfsad tidig uppgång då vi ska ha en effektiv dag. 

/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: