Bra dag!

Idag har vi haft en bra dag :D Känner oss motiverade och peppade nu. Så härligt efter en hel del motgångar. 

Focus och jag har tränat för Anna idag för första gången på alldeles för länge. Vi har försökt få till en träning men det har alltid kommit hinder. Så tråkigt när det blir så! Hur som helst så ska vi försöka få Focus med grundtrygg med stall, transport, paddock, andra ställen än hemma och så vidare. Förhoppningen är att vi ska kunna träna en gång i veckan så vi kan komma lite framåt. Så peppad på detta!

Idag började vi bara med att ta in honom från hagen och gå mot stallet. Kan ni förstå att till och med det är jobbigt för Focus? Strax utanför hagen känner han sig trygg och kan stå med huvudet avslappnat men sen kom huvudet upp och han spände till. Vi tränade på det och att gå in i stallet och vända i spolspiltan och gå ut igen. Låter kanske som en helt galen grej att träna på, men vi kommer få träna på mycket med den här hästen. Han var superduktig och gjorde framsteg under dagen! Svårt att förklara allt i textform, men vi gjorde leken "approach to retreat" för er som är lite insatta i Parelli/NH.
 
Bella fick sig en promenad av Emma efter behandlingen igår och gammelgrabbarna fick studshoppa. Det var så sjukt kul idag! Båda hästarna var superduktiga och hoppade så väl. Jag börjar kunna få ihop Tages galopp lite och vänta lite mer på honom istället för att "jaga upp" en så stor galopp som möjligt. Han hade inte så lång och stor galopp för några år sedan men nu börjar han komma ikapp så det är superkul! Gått från att ha studs på 2,5m till att ha knappt 3m och det är lite trångt för honom nästan, haha. Tumme upp! Boppen var fint ihop i kroppen och tog i ordentligt också. Duktiga ♥ 

Cillan och Tage i somras :D

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ett tips för att få ännu bättre relation med era hästar är fb-gruppen Relationsbaserad hästträning. Inget/mindre tryck och eftergift som man använder i NH och Parelli. Positiv förstärkning är mest hästvänligt.

2019-03-14 | 19:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: