Återbesök med Bella

Idag var det dags för ännu ett återbesök på Husaby med Bella. Inför detta återbesök har hon känts SÅ mycket bättre, jämfört med det förra åretbesöket då hon var betydligt mer ovillig. 

Skönt nog fick vi positiva besked idag både från vår veterinär Elin och equiterapeut Charlotta. De båda tyckte att hon såg väldigt mycket bättre ut än förra gången. Vid ridprovet blev hon ordentligt irriterad precis efter uppsittningen, men så fort hon kom igång så var hon superfin i ridningen och hon blir bara bättre och bättre ju mer hon får gå. Elin menade att en häst som har ont känns nästan aldrig bättre i kroppen efter ridpasset, vilket Bella gör. Att hon tjurar såhär till en början kan bero på muskelminnet, eller att hon tycker att det tar emot lite i kroppen då hon var så skev tidigare och behöver bygga upp rätt muskler. Det låter logiskt tycker jag, och när skadan var färsk så var hon jättetjurig hela ridpasset. Det blev inte bättre med tiden, och hon försökte kasta av mig, så hon visar uppenbarligen när hon har ont. 

Charlotta var jättenöjd med Bella idag! Förra gången var hon sååå stel och skev, men det var hon inte idag, utan tvärtom snarare överrörlig på vissa ställen. Nu satt bara problemen på "ytan" istället för på djupet, så det var inte mycket som behövde justeras idag. Både Charlotta och Elin sa att vi har gjort ett jättebra jobb med Bella sen det senaste återbesöket vilket är kul att höra. Vi må aldrig rida svår klass (antagligen), men jag får ändå ge oss att vi kan det där med långsiktighet och hållbarhet i träningen/hästhållningen, och vi är bra på att läsa av våra hästar och känna av om något är rätt eller fel. Sen blir jag som vanligt så stolt över Bella som alltid är så duktig hos veterinären! Både Charlotta och Elin tycker att hon är så go. När hon blev behandlad av Charlotta stod hon återigen blickstilla och halvsov hela tiden. Så mysigt ♥ Otroligt härligt med en så lyhörd och responsiv häst, för allt blir så mycket enklare då. Hon är en drömpatient enligt Charlotta, haha. 

Planen nu då är att vi ska tillbaks till Charlotta igen i slutet av Maj. Vi har inget mer återbesök till veterinären inbokat, utan nu ska Bella ridas igång igen. Planen är att hon ska komma igång helt igen, och så får vi se hur hon reagerar på detta. Vårt schema kommer se ut såhär på ett ungefär:
♥ 2 tömkörningspass/vecka
♥ 1 pass på banan med bommar (senare småhinder)
♥ 3 uteritter i veckan

På 2 av uteritterna ska vi träna på massor av övergångar och tempoväxlingar (mer kondition), och på den tredje uteritten så ska vi klättra. Vi har precis börjat introducera henne för backarna igen, så vi kommer såklart att ta detta successivt. Det ska i alla fall bli så kul att börja träna mer ordentligt med Bella igen, och jag tror definitivt att det kommer uppskattas av henne. Vi ska även kolla upp hennes sadel den 26:e för antagligen ligger den inte bra på henne längre, vilket Charlotta såg pga hur hon hade musklats i fram runt manken och triceps. Däremot fick vi beröm från både Charlotta och Elin som tyckte att hon hade biffat på sig sen vi har här senast. Väldigt kul att de kan se det på så kort tid, men jag håller med om att hon framförallt har blivit rundare i bak :) 

Min "lilla" kämpe ♥ 

/ Emma

 
Kommentarer
Cecilia säger:

Härligt att läsa om framgångarna med Bella! ;)

2019-03-13 | 19:10:22
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Anonym säger:

Ni ser vad en god o sund hästhållning leder till = välmående hästar!

Svar: Tack vilken fin kommentar! :)
Emma Elfstrand

2019-03-13 | 20:10:02
Linda säger:

Vad härligt att det går framåt med Bella. Kom ihåg hur ledsna ni var i höstas. Måste vara annat ljud nu :)

Svar: Ja vi känner oss verkligen mycket mer hoppfulla och glada nu :D
Emma Elfstrand

2019-03-14 | 15:15:35
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: