Uteritt och dressyr

Tjena mors i halkan och blåsten! Det är isvindar och riktigt vidrigt väder idag, men vi har ändå vart ute i ett helt gäng med timmar. Sånt är livet med häst. Som tur är, annars hade jag typ gått i ide på vintern ;) 

Igår var vädret lite bättre, så då passade jag och pappa på att rida ut en sväng. Det var dock lite halkigt då med, så vi fick ta det ganska lugnt. Hästarna var fina och pigga! Idag däremot så är det halt ute på vägarna, paddocken är frusen(världssämst att det var fuktigt igår och isvindar idag....) så det var bara för oss att lasta gamlingarna och åka till ridhuset. 
 
Dressyr stod på schemat, så jag plockade faktiskt med mig Focus dressyrsadel och otroligt nog låg den bra på bägge två! Tage hade utan padd, och den satt som en smäck. Boppen hade med padd under och jag skulle nog behöva fylla ut padden lite i fram, men annars satt den bra på honom också. Hur najs? Kul när man vill rida lite mer nedsittning och sådär.

Hur som helst så red jag Tage först, och han var himla fin idag. Efter lite uppvärmning testade jag att rida igenom LB:1 bara för att testa lite och han gjorde programmet superfint! Var nog egentligen ingenting att klaga på. Travlängningarna har han svårast för, men galopplängningarna gör han superbra. 

Näst på tur var Bopps som blev av med typ 10 kg päls igår, haha. Han kändes inte riktigt lika ihop och fin som de senaste passen, men han kändes ändå mjuk och smidig. Han blev skrämd av en fågel i början så då var det typ kört, haha. Då är han spänd hela passet ungefär. Men trots det så fick vi till några riktigt fina byten åt bägge håll, superfin samling i galopp och fina övergångar från trav till skritt och fram igen i trav. 
 
DressyrBoppen i april 2017 ♥ 

Hoppas ni haft en bra start på veckan! :)

/ Anna
Kommentarer
Elin säger:

Kan boppen göra byten i varje? Eller varannan? Var tredje? :)

Svar: Är han i bra form och vi har rätt timing så kan han göra byten i var tredje ungefär :)
Emma Elfstrand

2019-01-14 | 19:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: