Svar på söndagsfrågor

Vilken av era hästar tror ni skulle passa bäst som körhäst? Om jag skulle gissa utifrån hur jag känner hästarna som bloggläsare så tror jag Tage eller Bella, vad tror ni?! ;)
Kul fråga! Vi har faktiskt börjat köra in Tage lite, men det var några år sedan nu och inte gjort det sedan dess. Tror dock att han hade passat fint som körhäst! Bella kanske hade funkat också. Boppen och Focus hade nog inte funkat så bra ;) 

Hejsan! Jag har någrs frågor: 
Vad tycker ni är jobbigast med hästar/ridning och det absolut bästa? 
Och, hade ni kunnat tänka er ha en hingst 
Vill ni ha ett föl i framtiden, isåfall hur vill ni att det ska vara stammat? (dressyr,hopp osv, eller kanske bara hobbystammad?) 
Jobbigast: de dagar det är totalt skitväder och man hellre vill ligga inne i soffan, äta pizza och kolla serier typ hehe. Och oron! 
Bäst: allt fantastiskt dessa djur ger oss! Motion, kärlek, tålamod... Och en himla massa annat <3 
Nej, vi hade inte kunnat tänka oss att ha en hingst. Passar inte riktigt på vår gård liksom :) 
Ja! Vi vill jättegärna ta föl på Bella i framtiden(beroende på om hennes skada fixar det, förstås) :D Isåfall skulle vi para ihop henne med en lite smäckrare, fin hopphingst. Oklart vem än, men det får vi sätta oss in i när det blir av. Tänk ett föl på gården?! Dör <3 

Vad gick ni för program på gymnasiet och har ni gått några utbildningar efter det?🙂
Emma gick natur på gymnasiet och har läst till personalvetare på högskolan samt några andra kurser utöver det. 
Jag gick estet inriktning sång och hade piano som andrainstrument. Läste en egenföretagarkurs på högskolan men hoppade av den, trivdes inte alls. Började jobba istället :)

Tror ni på övernaturlighet? Eller har ni varit med om något oförklarligt?
Vi tror absolut på det! Ingen av oss har dock varit med om någonting, men vi tror starkt på det. Har ni läsare upplevt något? Tycker det är superspännande(och sjukt obehagligt) med det övernaturliga, och älskar som ni kanske vet Spöktimmen just på grund av detta. 

Vad tycker ni är dem hemskaste betten ni har sett, och vad tycker ni om bett med hävstång typ?
Vet att jag någon gång sett ett bett med typ taggar/ståltrådsbitar från. Så jävla vidrigt! Men bland de betten som "får lov att användas" eller vad man ska säga, vet jag inte riktigt faktiskt... Så svårt att svara på egentligen, för vi använder oss bara av tredelade/raka/bettlöst, och Emma har ett Kimblewick som funkar fint också. Vi har med andra ord inte jättestor erfarenhet av massa olika bett.

Hur mår ni och hästarna?
Gulle som frågar <3 Vi mår bra! Eller så bra som vi kan, åtminstone. Emma har ju sitt diskbråck men som ändå är betydligt bättre(vilket är skönt för mig, ni anar inte hur ont det gör i hjärtat av att se henne ha så ont...) och jag mår fint. Hästarna är pigga och glada! :D 

Vilka egenskaper skulle ni leta efter hos en lämplig första häst på hobbynivå inom både hoppning å dressyr???
SNÄLL! Alltså verkligen sådär genomsnäll. Det är det absolut viktigaste tycker jag. Sen behöver den inte hoppa flashigt eller ha världens gångarter, men den ska vara snäll och trygg i alla sammanhang. Det bästa är kanske en lite äldre häst som har tävlat en del innan också, kanske runt 12-14 år något sådant :) Boppen hade egentligen varit en perfekt förstahäst, även om han var vår tredje. Nog att han är lite nervig, men annars uppfyller han alla snäll och trygg-krav <3

Utan den här godingen hade jag aldrig vågat tävla 1,10m någonsin tror jag. Nu har vi bara gjort det en gång, och vem vet om jag någonsin kommer starta det igen, men han lotsade runt mig så fint <3 Bästa Boppen. 

/ Anna
Kommentarer
Therese säger:

Hej! Kul att du ville göra det!

2019-01-17 | 14:58:09
Bloggadress: http://filmiskane.nu/
Anonym säger:

Har en fråga Hur gick det med gldenwings bettet på boppen?

Svar: Det var inget bett för honom :) Nu rids han bara på tredelat eller bettlöst :)
Emma Elfstrand

2019-01-17 | 15:13:45
Uppskattar er blogg att ni har söndagsfrågor säger:

Uppskattar er blogg för att ni har söndagsfrågor och ofta svarar på kommentarer! Lite övernaturliga grejer har hänt mig, har bland annat hört, kännt och sett konstiga saker. Det läskigaste kan ha varit dunkar innanför en övergiven lada, eller typ en skepnad som setts i mitt rum. Tack för svaren också!

Svar: Tack! :D <3 Men fyyy, ladan lät inte trevlig haha. Hoppas jag slipper uppleva något, jag hade inte varit kaxig om det hänt kan jag säga ;)
Emma Elfstrand

2019-01-17 | 20:57:23
Anna säger:

Har haft väldigt mycket i vårt hus. Fick ta hit ett medium till slut för varken våran son eller bonus dottern kunde sova till slut. Vi har fortfarande en gubbe kvar ute på gården men han vill bara kunna komma å kolla så vi sköter om "hans" gård rätt 😉😂 även min farmor som dog innan jag var påtänkt har varit å hälsat päls mig å hållt koll på vår son när han va mindre på nätterna när han sov. Skulle kunna berätta hur mycket som helst känns de som 😂

Svar: Aaaah vad läskigt!! Haha. Fast ändå fint med övervakande själar <3
Emma Elfstrand

2019-01-17 | 21:57:32
Bloggadress: http://kilbostallet.blogg.se/
Louise säger:

Har upplevt en del, men när en av mina vänner dog bröt jag ihop i duschen, precis när jag grät hans namn och försiktigt lutade huvudet mot väggen så bankade det i väggen precis vid mitt huvud.

Jag hittar ingen naturlig förklaring till det, för vi har en stor tung möbel på den väggen på andra sidan, och jag tvivlar på att ljudet lyckades förflytta sig såpass. Flera personer påpekade också att det aldrig kändes som om man var ensam med mig utan att det kändes som någon alltid iakttog oss en lång period efter. <3

2019-01-18 | 19:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: