Svar på söndagsfrågor del 2

Det var bara några frågor kvar från denna veckas söndagsfrågor, så här kommer svaren på dem. Ifall vi inte har svarat på någon fråge beror det på att vi redan har svarat på något liknande/samma fråga tidigare :) 

Vad tycker ni om Spanska ridskolan i Wien och om lipizzanerhästarna där?

Vi är faktiskt inte alls insatta i Spanska ridskolan över huvud taget, så kan tyvärr inte svara på den frågan :) 

Ger Emma fortfarande träningar? Har ej hört något om det. Om inte-snälla börja igen! För övrigt tack för den underbara influens ni har i hästsverige!
Tack snälla :D Jag har haft träningar under hösten/vintern men jobbar väldigt lite med det numera eftersom vi fokuserar på media/webbshop-biten i vårat företag primärt, så jag har fått prioritera det helt enkelt.

Vad anser ni vara de största myterna inom ridvärlden?
Det här låter som en ganska bra video-idé får jag säga! Kanske sparar den här frågan till en video istället :D 

Varför fodrar ni inte portionerat när både Bella och Tage åtminstone är åt de tjockare hållet :) Inget illa menat utan bara en undran! Finns ju lunchgrind och sånt om man har svårt att hinna med 4-5 fodringar per dygn!
Vi tycker faktiskt inte att fri tillgång har gjort Tage tjockare, utan han har hållt sig väldigt konstant i hullet de senaste åren känns det som. Självklart går han upp i vikt när han har vilat/stått dock, så både han och Bella har säkerligen gått upp i vikt nu när de varit skadade. Överlag är vår erfarenhet av lösdrift på fri tillgång att det passar väldigt bra till både de som lätt faller ur och lägger på sig. De som faller ur har tillgång att äta hela tiden och håller ett lagom hull, medan de som är tvärtom inte lägger på sig mer än tidigare :) 

 
Nu ska jag sätta mig och försöka hinna redigera en film innan pappa kommer och rider ut med oss vid halv tio. Han är ledig idag och hjälper till, vilket är tacksamt eftersom vi ska åka iväg till Varberg strax efter 14 idag :) Är såå taggad på en helt ledig helg eftersom det normalt sett aldrig sker. Måste åka iväg för att vara/känna mig ledig, så det är välbehövligt nu för jag har känt mig väldigt stressad det senaste. 

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

bara nyfiken, vad tycker ni om inridning på bettlöst? skulle ni själva kunna rida en häst på bettlöst?

2019-01-25 | 15:38:28
Anonym säger:

Förlåt men blir så aaarg och iroterad på sådana dumma kommentarer fy ärligt. Avundsjuka måste det va. Om de kan ha fri tillgång på hästarna är det de bästa hästarna kan ha för mage kropp och sinne. Jag avskyr dessa portions snåla fodrade som tror att deras höst blir tjock ja den kal läggas lite extra vid vila . Men min häst vet jag att den mår bra inga magsår och hungrig många hästar är faktiskt oftast arga pg hunger smärta och förlite utevistelse eller något o kombo. Fy sen klarar de flästa hästarna av fri tillgång bara man rider för fan. Men rider man inte då är de lika bra att bortkomna fodra allt handlar om själva ägarens ansvar och färg hästen förutsättning. Samma med lösdrift de flesta klarar de men du som ägare är den enda som kan ge förutsättningar foder bra flock en bra byggd ligghall rutiner efter hästen inte sig själv. Men kan man inte ge hösten de brukar jag säga ha den på box du klarar inte av det inte din häst. Haft så mång olika hästar som klarat fri tillgång och lösdrift . Men de ägarna som ej gjort har jag sagt men jag har boxplatser också ställ dig på box. Men hästen har funkat trivts Sålänge jag fick ha hand om den rida mm men av någon anledning blev de lite knasig när ägarna komm tilbaka dvs sluta rida aktivt. Därför nät jag söker lösdrifts inackorderingar söker jag folk som tränar och gärna tävlar hästarna och tar hand om de väl. Klarar inte du de stå på box hobby ryttare .

2019-01-27 | 15:46:44
Anonym säger:

Sen har man inte tid för 4-5fldringat per Da stressigt för djur och människa Ush

2019-01-27 | 15:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: