Svar på söndagsfrågor del 2

Visst skulle ni prova er kompis variant av LG bridle från hööks? Funderar på att köpa den från hööks, så hade varit intressant o se likheterna mellan de från hööks o de riktiga LG bridlet😊
Yes! Det kommer en video med en liten recension nästa vecka :D 

Gillar ni att läsa och isåfall vilken genre?
Vi älskar egentligen att läsa, men med smartphonesens tid så har det blivit mindre och mindre läsning tyvärr... Lyssnar mer på poddar och scrollar Instagram tragiskt nog. Just nu läser jag dock faktiskt en bok, Natascha Kampusch bok om kidnappningen på henne och allt därtill. Vi älskar också Harry Potter-böckerna. Så vi gillar ganska blandat faktiskt. Både fantasy, självbiografier och lite mer lättsamt. 

Hej! Vad har ni för vita ridbyxor? Vilka var era favoriter utom era egna då😉
Jag har ett par Horze Desirée som är helskodda som jag tävlar dressyr i. Emma har Milton(Gekås) sedan tidigare :)

Hur vet ni vilka ”åkrar” ni får rida på?
Vi frågar markägarna! Och ser till att rida när det antingen är torrt eller fruset. Inte när det är blött och marken förstörs, förstås :) 

Varför har ni börjat sko hästarna igen när ni har varit så emot skor på hästar tidigare?
Vi har svarat på denna fråga tidigare, det är helt enkelt för att grusvägarna omkring oss är så steniga så att vi fick slå på skor i fram på Tage och Boppen. Vi har aldrig sagt att vi är emot skor dock... Bella och Focus har till exempel alltid varit skodda(Bella runt om, Focus fram) :)

Har ni planer att ”gravera” er transport med Elfstrand, företagsloggan eller liknande :)?
Inte i dagsläget! Har sett att transporter och lastbilar blir så fula när loggorna tas bort så det känns tråkigt vid eventuell framtida försäljning. 

Hur långt tycker ni att ett ridpass borde vara? Har ni längre pass tex när ni rider ut eller är passen alltid lika långa?
Vi brukar sällan ta tiden sådär jättenoga när vi rider utan rider mer på känsla när det räcker eller när det behövs ridas mer. Men uteritter brukar bli kring en timme långa, ibland något längre ibland något kortare. Ridpass på banan är väldigt olika, men utan fram och avskrittning brukar det bli typ 20-40 minuters effektiv ridning/träning. 

Ifall hästarna på hög nivå går bakom lod, hur kommer det sig att de är så välmusklde? Bara en tanke! Ni är bäst! En intressant fråga tycker jag! Jag brukar inte jämföra hästar med människor eftersom vi är så olika, men i det här exemplet funkar det ganska bra. Jag tänker som så att det finns många vältränade personer på gymmet som har mycket muskler, trots att de kanske utför övningarna på ett felaktigt sätt (vilket man ofta ser på Instagram också, ännu en jämförelse till "instagramridningen"). De bygger muskler, men utsätter kroppen för onödig belastning som kanske leder till skador i framtiden. Detsamma tänker jag om hästar. Att gå såpass samlat som hästarna gör på den högre nivån bygger självklart muskler, men de kanske har andra problem kroppsmässigt som vi utifrån inte vet om. På våra egna hästar märker vi stor skillnad muskelmässigt på de som blivit ridna rätt från början och de som inte blivit det. Tage och Focus har till exempel haft ordentliga underhalsar (Focus fortfarande, de tar tid att få bort) och vart/är dåligt musklade på överlinjen. Boppen och Bella har från början varit mycket mer jämna och fina i sin muskulatur även om båda är byggda med mer massa i fram. Detta eftersom de har ridits korrekt från början med sina tidigare ägare/ryttare :) 

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: