Svar på söndagsfrågor del 2

Här kommer de resterande svaren på frågorna från den här frågestunden :D 

Emma hur går det med kärlekslivet? ;) Känns det bra att vara singel eller skulle du gärna vilja träffa någon?
Det går inte speciellt bra, haha. Skulle gärna träffa någon men det är inte så lätt :) Brukar skämta om att det hade varit lättare om jag var gay/bi/pan för det finns så många fler vettiga tjejer än killar. Sen har jag haft fullt upp med jobb hela hösten, så har prioriterat det och inte lagt någon energi på män ;) 

Märker ni några positiva grejer med era gammelgubbar nu när dom fått skor på sig?
Jag skulle inte säga att vi märker något på dem när vi rider i paddock och när de går i hagen, men däremot funkar det bättre med skor i fram när vi rider ut på grusvägarna :) 

Är det stor skillnad på Tage & en ponny egentligen?
Nej, haha :) Han har lika stor galopp som en ponny skulle jag säga, och jag tycker det känns som att sitta på en ponny när jag rider honom ;) Den enda skillnaden är att han är 15 cm större då.

Om ni endast får behålla två sminkprodukter ur er samling?
Fy fasen vilken jobbig fråga, haha! Jag sminkar mig ju alltid allt eller inget så det är en mardröm att bara röra sig med två grejer ;) Men då skulle jag nog säga min brow wiz (ögonbrynspenna) från Anastasia och Mineralfoundation från bareMinerals. Lite fräsch bas och ett par bryn gör ändå ganska mycket, och med mineralfoundation behövs inget puder över heller tänker jag! 

Hur går det med Bella? När ska ni på återbesök hos veterinären? Håller tummar och tår för att det ska bli bra med henne!
Vi ska in till veterinären igen idag, så det ska bli spännande att höra vad de säger. Jag antar att ultraljudsbilderna ser ungefär likadana ut (eftersom denna skada inte verkar kunna läkas) men frågan är väl snarare om hon reagerar bättre på böjprov och "provokation" av hennes bäcken. Jag har hört från andra att hästar med diskförändringar kan funka även på högre nivå men det är nog väldigt individuellt från häst till häst och skada till skada. Hon ser i alla fall väldigt glad ut i hagen och har massor av energi och glädje, så det är härligt att se. Tyvärr så har ju jag inte kunnat umgås så mycket med henne som jag hoppats på nu det senaste pga min skada som både gör att jag knappt kan röra mig pga smärtan och blir deprimerad till följd av det såklart. 

Emma kan inte du skriva en liten review om din nya telefon? Fördelar, nackdelar, hur bra är kameran osv?
Absolut! Anna har haft S9 sen i somras och är supernöjd. Jag har inte riktigt hunnit lära känna den än, men kan säga att jag är väldigt nöjd hittills. Älskar Samsung! Det jag kan säga i alla fall konkret är att batteritiden är grym och kameran likaså! Har aldrig sett bättre mobilbilder än med S9 så. Den enda nackdelen jag kan komma på är att den inte ligger lika bra i handen som min S7a gjorde. Den var som gjuten i handen och därför också svår att tappa. S9 känns halare och svårare att hålla i, så jag är alltid väl medveten och försiktig när jag håller i min kära telefon ;) 

Hur mycket crushar Emma på Matt Harnacke?
Lite för mycket för att det ska vara hälsosamt! Samtidigt blir jag lite irriterad när jag kollar på honom, för det borde inte vara tillåtet att vara så mycket snyggare än alla andra människor på jorden, haha. Han är den enda ridkillen jag skulle kunna tänka mig, om jag säger så ;) 

Vad tycker ni om ridskolor och ridläger? Alltså hur dem rids, hästhållningen, att dem går flera pass per dag oftast osv? 
Jag tror att det är väldigt olika från ridskola till ridskola hur allt detta sker. Om jag hade drivit en ridskola hade jag lätt haft alla hästar på lösdrift. Du sparar tid/pengar på personalen, samtidigt som hästarna blir gladare och hållbarare eftersom ridskolehästar annars står inne så mycket på box. Sen hade jag också haft lite annat tänk än de flesta ridskolor som köper hästar som "alla kan rida". Jag tänker som så att det är bättre att köpa några renodlade nybörjar/para-hästar som kan gå de lugna lektionerna och kanske då också flera lektioner om dagen. Dessa hästar behöver knappt kunna hoppa, ha några gångarter osv, utan ska bara vara snälla. Sen hade jag köpt några hästar enbart för de mer rutinerade eleverna, som har en högre kapacitet, kan tävlas, och som också kanske har lite motor. Samt lite hästar där emellan såklart. Men det här med att ridskolehästarna "ska kunna ridas av alla" tror jag orsakar endel problem för många ridskolor, och för hästarna som får gå med ryttare som de egentligen inte borde gå med. 

Hur tänker ni kring metoder som används för att t.ex få hästar som Tennesse walking horses att få dem i gå olika gångarter?(big lick - grejsen), tror ni att man kan träna in gångarter på ett bra och naturligt sätt istället för att använda misshandel? Och sen vad tycker ni om körning? Typ fyrspann och så som tävlar och inte bara glider runt, och körning överlag?
Tycker dessa metoder är så vidriga :( Man kan absolut träna upp bättre gångarter utan våld, men det tar längre tid. Det är lite detta som vi pratar om när vi kritiserar dressyrsporten. Att det idag så mycket går ut på att få hästarna att se "flashiga" ut med höga framben att allt annat glöms bort, och denna typ av ridning sker mer eller mindre med våld eftersom du skapar en onaturlig spänning i hästen (med hjälp av skänkel och hand) bara för att den ska röra sig på ett visst sätt. Det går att få bättre gångarter med en starkare och mer lösgjord häst också, men det tar längre tid, och många letar efter den där quick fixen. Vi pratar om detta med Miranda i ett par videos som vi har spelat in. Både vår senaste form-video men även i en till video som kommer upp nästa vecka :D Gällande körning så är vi ganska oinsatta men vi har inget emot körning utan tror att de flesta hästar får en mångsidig träning och har ett bra hästliv. 

 
/ Emma

Kommentarer
Ellie säger:

Emma du får söka till bonde söker fru 😉 Det verkar ju gå bra för ett flertal av bönderna 😀

Svar: Det kanske blir min enda utväg snart haha 😅
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 10:28:00
Hanna säger:

Krya på dig Emma och håller alla tummar och hovar för Bella <3

Svar: Tack! ❤
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 10:42:58
Anonym säger:

Haha Emma! Du är absolut inte ända som blir irriterad på honom för att han är så mycket snyggare än de flesta andra människor😂😍 Och jag förstår inte hur han kan vara så snygg HELA TIDEN i ALLA vinklar... 😍

Svar: Det är sjukt! Han är ju inte bara snygg på bild heller utan lika jävla snygg på film 😅😍
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 15:22:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: