Svar på söndagsfrågor del 1

Hur ser prognosen ut för Bella? Vad tror ni hon kommer kunna göra i framtiden?
Vi har egentligen ingen aning om hur framtiden ser ut för Bella i nuläget. Ridningen igår gick lite sådär, som ni ju vet, och det känns såklart inte jättekul. Dock är det inte mer än 3 månader sedan skadan skedde, så vi ska absolut inte ta ut någonting i förskott. Hon har uppenbarligen inte ont av att jobba från marken, i alla fall hittills, så det känns skönt i alla fall. Det innebär ju också att hon inte har ont i hagen eller så. Vi får helt enkelt se! Förhoppningen är, ifall hon inte kan ridas, att hon kanske kan få bli mamma isåfall. Beroende på hur ryggen påverkas av det förstås. 

När drar tävlingssäsongen igång? :)
Bra fråga! Just nu har vi väl inga hästar som är direkt tävlingsbara, så det får bli när de känns redo. Tage skulle kunna gå någon dressyrtävling och Boppen kommer med högsta sannolikhet att kunna hopptävla i april/maj någon gång, så det blir kanske någon av gamlingarna som får dra igång tävlingssäsongen. Tage tycker dock inte att dressyrtävlingar är så himla kul, så vi får se om det blir någon sådan. 

Har någon v er testat spraytan? I så fall vd tyckte ni om resultatet?
Yes, jag(Anna) har testat spray tan! Tyckte faktiskt att det blev himla fint resultat. Kände mig inte för brun, blev inte oranget eller något sådant utan väldigt bra färg. Luktar ju dock svinäckligt och jag tyckte det var jobbigt att känna sig kladdig, men det försvinner för visso. 

Tänker ni hålla pay and jumps i år också? Hur många startande brukar det vara och hur ser framridning/hoppning ut?
Det är planen! :) Väldigt svårt att säga hur många starter det brukar vara, har haft allt mellan 20-100 startande ungefär så det beror på efterfrågan och folks scheman helt enkelt. Vi har framridning och ett litet hinder i vår gräshage(avdelat) där också parkering är. Från 60cm får man hoppa fram inne på banan innan start :) 

Vad har era hästar för storlek på benskydd?
Alla har full, Bella har ett par i X-full men tycker nästan de är lite stora på henne. Focus kan ha X-full på dressyrskydd också. 

Vad tycker ni om att rida in en häst på bettlöst? skulle ni själva kunna göra det?
Ja, vi hade lätt kunnat rida in en häst på bettlöst tror jag! Nu vet jag inte om vi någonsin kommer rida in någon häst, men personligen så känns det vettigt att få hästen att vänja sig vid det bettlöst först, för att sedan vänja in den vid bett med hjälp av både bettlöst och bett i munnen samtidigt(så som jag har på Focus nu). Men vad vet jag, jag kan som sagt ingenting om inridning. Får helt enkelt se om det nu skulle bli aktuellt någon gång i framtiden!

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Grymt jobbat med körkorten! Min sambo tog det för ett tag sedan, och det var verkligen tufft!

Svar: Grattis till honom :D Det var verkligen sjukt mycket svårare att ta BE-kort jämfört med B-kort enligt oss, så det känns så skönt att ha det gjort :)
Emma Elfstrand

2019-01-30 | 21:24:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: