Svar på söndagsfrågor del 1

Hur säljer ridbyxorna?
Vissa färger bra och vissa färger mindre bra, men överlag är vi nöjda :D Tack vare Hippsons artikel har vi sålt många leggings under helgen, och framförallt många större storlekar, som är slutsålda/nästan slutsålda i vissa färger. Nu är vi taggade på att få tillräckligt med kapital för att kunna beställa hem ett par nya färger som har efterfrågats mest :) 

Tar ni bort kommentarer som inte enligt er är rätt åsikt? Såg en kommentar på ert inlägg om er fat shaming video, som sa något i stil med att det ju inte är bra för kroppen att vara överviktig. Märkte nu att den var borttagen? Alla har ju rätt till sin åsikt, och det hon sa i kommentaren var ju nog sant. Menar inget illa, älskar era videor!:)
Nej, vi tar inte bort alla kommentarer som inte delar vår åsikt. Däremot tar vi bort de kommentarer och blockar de ip-adresser som inte bidrar med något utom dålig stämning till våra sociala medier (det är ingen mänsklig rättighet att få uttrycka sig hur man vill och var man vill på internet, tänker vi). Hennes var bland annat en sådan, och kan man inte bete sig eller uttrycka sig på ett respektfullt sätt utan personangrepp eller hat har man ingen rätt att få kommentera på våra sociala medier :) 

Emma hur gör du på kalas, event mm, alltså när du är borta med mat & fika? Smörgåstårta & vanlig tårta är ju aldrig vegan😳 inte kul att bara titta på när andra äter. 
När jag är bortbjuden så fuskar jag och äter lakto-ovovegetariskt, eftersom det blir så krångligt annars då få som inte äter vego själva vad de ska laga. Det hade inte vart så kul att äta bröd utan pålägg, potatis utan sås osv på kalas så det får bli så. Däremot är det ju jäkligt sugigt att inte få någon smörgåstårta får jag erkänna, haha... 

Vill ni berätta lite om ert företag? När startade ni det, vad har ni för roller, vad är den viktigaste inkomstkällan, lägger ni båda ned lika mkt tid osv. Vore spännande att veta mer!
Jag startade enskild firma 2014, när vi började ta in inackorderingar till gården och hålla träningar. På den tiden så var den största inkomstkällan den rena hästverksamheten, men idag ser det annorlunda ut. Numera har vi bara en inackordering vilket är så skönt, och vi har knappt träningar längre heller eftersom vi drar in alldeles för lite pengar på det baserat på tiden vi lägger ner. Vi tycker dessutom det är roligast att jobba med häst-media på det sättet vi gör. Den viktigaste inkomstkällan är just nu Youtube och webbshopen. Förhoppningen är att webbshopen kan växa ordentligt så det kan bli den största inkomstkällan (i kombination med att vårt varumärke Uniquestrian Equipment växer så vi säljer mer av de produkterna). Problemet med webbshop är dock att det är så satans mycket kostnader på varje order så det är svårt att gå med någon ordentlig vinst så länge du inte omsätter hundratusentals kronor i månaden (så som kund ska man tex inte klaga på att betala lite frakt har jag lärt mig, haha). Sociala medier är "bättre" på så sätt, eftersom det är betydligt färre kostnader i den verksamheten och därför ska vi försöka komma igång ännu bättre med den verksamheten också nu. Jag är VD och sen är Anna och mamma med i styrelsen. Vi startade vårt AB för drygt ett år sedan och jag har den ledande rollen och ansvaret för allt skulle jag säga, och jobbar nog ett par timmar mer i veckan än Anna. Jag är sociala medie-ansvarig (redigerar filmer, har kontakt med samarbetspartners osv) och ekonomiansvarig (bokför allt, betalar alla fakturor, fixar med allt skattemässiga osv), och Anna ansvarar mer för det administrativa med webbshopen så som kundtjänst, ordrar osv, men även praktiskt stalljobb på gården. Tycker det funkar bäst så, men vi kan helt klart bli ännu bättre på att "isolera" oss till våra områden så det blir mindre stressigt för mig så jag slipper tänka på det administrativa med webbshopen och bara kan fokusera på mitt för nu har jag haft lite väl mycket i huvudet det senaste. 

  
/ Emma

Kommentarer
Linda säger:

Vad skulle ni göra om ni hade en häst som gjorde lite som den ville? Typ om jag vill till höger så drar den iväg mot vänster. Den är inte elak men bryr sig bara inte riktigt/respekterar inte min vilja.

Svar: Kopierar svaret från personen ovan ifall du missat det! :D Linda, om du har en sådan häst så är ett tips från mig att bygga upp som en bana med lydnadsmoment, typ slalom, rygga, halt över bommar osv, där hästen behöver fokusera och vara med mig. Ta om grejerna om det inte funkar, repetera med måtta.
Emma Elfstrand

2019-01-23 | 16:12:37
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu
Anonym säger:

Linda, om du har en sådan häst så är ett tips från mig att bygga upp som en bana med lydnadsmoment, typ slalom, rygga, halt över bommar osv, där hästen behöver fokusera och vara med mig. Ta om grejerna om det inte funkar, repetera med måtta.

Svar: Bra tips! :)
Emma Elfstrand

2019-01-23 | 21:43:28
Anonym säger:

Skrev bara att övervikt inte är hälsosamt eller bra, och speciellt inte om ni har värk. Det blir en större onödig belastning för kroppen. Det fattar väl vem som helst....men ni verkar inte kunna ta det?!

Svar: Men allvarligt talat, är du dum på riktigt? Tror du inte att alla som är lite större redan VET detta och har fått höra liknande saker hela våra liv? Vad vill du få ut med din kommentar, mer än att försöka trycka ner någon då? Det finns ju inget vettigt syfte med den över huvud taget.
Emma Elfstrand

2019-01-24 | 11:07:55
Linda säger:

Låter rimligt att det skulle fungera. Tack för tipset till båda två :)

2019-01-24 | 12:53:34
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: