Sketväär

Usch, idag är vädret inge kul alls. I morse var det helt okej, när jag och Samuel åkte in till läkaren. Som tur är verkar nerven okej, så nu ska bara själva såret läka ihop, och sen är han så gott som fit for fight igen. Skönt!! 
 
Sen dess har vädret bara blivit värre och nu är det snöblandat och hyfsat kraftig blåst. Huu. Hästarna har av förklarliga skäl vilat idag, haha. Igår däremot fick både Tage och Boppen sig ett ordentligt dressyrpass, vilket känns av i min kropp idag! Lite träningsvärk här och var. 

Tage var kalasfin redan från start. Gjorde egentligen inget speciellt med honom, utan ville mest få honom framme för skänkeln, och så gjorde vi lite övergångar för att stärka upp bakbenet. Han gjorde det så fint! Märks att han är svagare förstås, men han kämpade på väl och var ändå bra framme för skänkeln förutom en liten stund i galoppen. 

Boppen var superstel till en början. Jag brukar ha svårt att få loss honom, det är mer Emmas specialitét haha, men igår lyckades jag banne mig! Började på stor åttvolt i trav(efter framskritt och skritt-halt-skrittjobb) med att göra avbrott till skritt vid varvbytet, och sen på bågen så kvickade jag igång hans trav och försökte få honom lite lättare i fronten och högre i nacken. Det är svårt med honom efter vila, för vi drar gärna ut på fasen lång-låg och därmed långsam. Men nu ska den gamle kroppen kvickas igång lite tänkte jag! Det jobbet gjorde susen, och han blev mer framme för skänkeln, inte alls lika stel och kändes mer med mig. 
Fortsatte på stor åttvolt även i galopp efter lite uppvärmning där han fick gå förvänd i ena bågen och "rättvänd" i andra. Han gjorde den förvända väldigt bra, med fin takt. Samlade även galoppen något i rättvänd galopp. Mjukt och försiktigt, för att stärka honom. I slutet var jag tvungen att testa ett par byten, och de satt som en smäck! 

 
Fina Boppisen! Helt sjukt att han är 22 år gammal i år... Gamla gubben <3

Nu ska jag ta tag i lite städ, och så ska jag laga två matpajer tänkte jag. Då har vi mat för hela veckan, för jag gjorde storkok på vegofärssås igår också. Gött! Älskar mat men matlagning är väl inte min favoritsyssla direkt ;) 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

inte konstigt att boppen är såpass fin även om han har några år på nacken, med en super hästhållning blir det resultatet :)

2019-01-08 | 18:53:49
Anonym säger:

Tips nu nu när bellsisnällsi är skadad är att gå på vatten band mina hästar som vart ojämna och svagare har de hjälpt och vidd både en KS häst och en med öm rygg den ömrygfadd sluta öns vild kallt väder och ridning . KS hästen är nu tävlad på 150 hoppning och en gaddkbands fraktur häst( skada i hagen) är nu helt underbara plus lacer dock gäller detta kontinuerlig vi sluta de var bra ändå men i förebyggande syfte för öka hästar kör vi som vi kallar de på vatten gympa en ggr veckan

2019-01-08 | 23:32:45
Anonym säger:

Så mitt tips är att göra de på alla hästarna ni har då ni sätter igång era efter vila och skador . De mjuknar upp kroppen och stärker den men även lösgör den och efter ca4 ggr mörkertal man skillnad redan tips bara de hjälper Ka ni se t

2019-01-08 | 23:35:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: