Jogging i paddocken

Idag har Focus fått nya dojor! Han har blivit så duktig med lastningen, stolt matte. Sen är det mycket annat vi fortfarande behöver träna på, bland annat att vara ensam och stå still. Nåväl, rom byggdes inte på en natt eller vad brukar man säga ;) Han har för övrigt gått upp drygt 20kg sedan vi var på vetchecken för knappt en månad sedan. Då vägde han 598, och nu 620. Heja Focus! ❤

Hästarna har fått jogga i paddocken idag! Ni som känner oss vet att vi i princip aldrig brukar jogga i paddocken, men eftersom hästarna gått en del i den djupa snön ville vi växla lite underlag. 

Jag började att rida Tage, och han var fin! Blev skrämd av en kråka som seriöst skrek när vi red förbi den haha. Vad sjutton är det med kråkorna nu?! De är närgångna, flyger nära hästarna, gapar och stör.
Hur som helst så har jag ett lyxproblem med Tage. Nu när han är så fint framme för skänkeln så har han nästan svårt att skritta när jag gör övergångar från trav till skritt, haha. Annars var han jätteduktig!

Sen red jag och Emma Focus och Boppen och jädrar vad Focus var fin!! Så luftig i steget. Boppen såg jättefin ut också med Emma. Han verkade lite trött efter gårdagens snöridning sa Emma, men gjorde ändå sitt jobb bra.

Såhär fint var det i morse innan jag åkte mot Emma. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Hej! Såg just ett intressant inlägg på instagram: det var unghästar av samma ras som Focus som tränades över en bom. Det var flera olika hästar med i filmen och alla hoppade rätt så högt över bommen! De såg inte stressade ut men man undrar ju vad som har fått dom att ta i så mycket över bara en bom :/ I ett klipp hade de också lagt ut en till bom med ca 1 m avstånd från den andra, de hoppade över båda, så inte så konstigt kanske att Focus inte förstår travbommar om han också blivit tränad så som på filmen (eller liknande sätt)!

Svar: Så kan det säkert vara! Det känns som om även om han börjar slappna av och acceptera enskilda bommar/hinder så kommer han kanske aldrig fatta travbommar 😅
Emma Elfstrand

2019-02-01 | 05:37:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: