Hudvårdsrutin

Kan ni berätta om er hudvårdsrutin (ansikte)?

Emma: Jag har fet hy, vilket har sina för- och nackdelar. En fet hy håller sig ung längre, men jag får istället dras med stora porer och att alltid behöva ha med blotting papers och puder så fort jag har sminkat mig. Lite jobbigt, men med en bra hudvård och skin prep innan jag sminkar mig så får jag det ändå att funka tillsammans med rätt smink. Det viktigaste för all hudvård tror jag är att analysera sin egen hud och hitta produkter som passar den. 

På kvällen har jag en lite mer "göttig" hudvård (på morgonen kör jag bara ansiktsvatten, serum + cremer). Då börjar jag med ansiktsvatten (Garnier) följt av exfoliering. Jag använder mig av Paula´s choices AHA- och BHA-syror och tycker dessa är bra! I synnerhet BHA-syran för mig som har fet hy med stora porer. Efter detta använder jag mig av anti aging-serum från Skin Deva (amerikanskt märke som jag beställer online) som jag är supernöjd med och kan rekommendera. Tillslut avslutar jag med ögon- och ansiktscreme. Ibland på kvällarna smörjer jag in mitt ansikte med kokosolja istället för creme om jag vill återfukta det ordentligt, vilket är väldigt viktigt även för fet hy. Ju torrare den blir, desto mer olja producerar den, så återfuktning är viktigt! Jag använder mig inte av dag/nattcreme, utan har generellt samma ansiktscreme oavsett dag eller natt. Just nu har jag precis börjat prova en ny mattifying från Aco som jag är riktigt nöjd med. Innan jag sminkar mig har jag även på ett mattifying serum från SkinPlan före min ansiktscreme, och tycker faktiskt det hjälper! Sen kör jag på mattgörande och porförminskande primers + ett transparent puder innan min foundation, för att suga upp så mycket olja som möjligt :) 

Sen är jag väldigt försiktig när det kommer till att utsätta mitt ansikte för solljus och annat som kan "förstöra" det eller min hälsa i övrigt. På sommaren solar jag (i princip) aldrig ansiktet, och går omkring med solhatt för att inte exponera mig för solen. Istället sminkar jag ansiktet så det matchar dekolletaget när jag väl sminkar mig. Jag vill ha en fräsch hy länge så därför skulle jag aldrig röka heller, och dricker dessutom alkohol väldigt sällan, plus att jag äter vego.  

 
Anna: Min hy klassas nog som normal. Är varken torr eller fet och har inga direkta problemområden. Det jag vill göra med min hudvård är att försöka förminska mina porer lite samt att behålla dess spänst och ungdomlighet(haha) ;) 

Efter att jag rengjort mitt ansikte så exfolierar jag med hjälp av Paulas Choices AHA och BHA precis som Emma. På morgonen tar jag en 2% BHA och på kvällen en 8% AHA. Efter det så tar jag på samma serum som Emma använder sig av, från Skin Deva. Ögoncreme har jag någon från Nivea bara. Sen avslutar jag med dagcreme på dagen från Paulas Choice med 50spf. På kvällen har jag Paulas Choice Clear skin hydrator. Älskar den sistnämnda! Känns sådär perfekt återfuktande för mig med normal hy. Har länkat de produkterna från PC ifall någon är nyfiken och vill läsa mer! 

SUPERviktigt att använda dagcreme med SPF om man exfolierar huden!! Måste tillägga detta, för annars kan huden bli skadad av solen, eftersom man "ruggar upp" huden eller vad man ska säga. Emma har inte förstått detta alls även om jag tjatar på henne, makes no sense när hon på sommaren när hon solar är livrädd för att solen ska skada hennes ansikte... Hm! Haha. Kan i alla fall rekommendera den jag länkat, för den är väldigt lätt i konsistensen och lägger sig ändå bra i hyn trots att den har 50spf. Minst 30spf ska man ha. 
 
Min hy just nu! Här ser ni också min lash lift som jag gjorde nyligen. Älskart! 
 
/ Anna
Kommentarer
Daniela säger:

Om man inte använder SPF när man exfolierat så är huden direkt exponerad för solen, när man exfolierar så tar man bort det yttersta hudlagret som skyddar en från solstrålarna, så använd SPF Emma ;)

2019-01-30 | 15:30:14
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Anonym säger:

Men så länge man inte bränner sig är väl solen inte farlig? Eller kan den ändå ge rynkor?

Svar: Den ger rynkor ändå :)
Emma Elfstrand

2019-01-30 | 17:33:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: