Gårdagens och dagens pållar

Igår var det tyvärr ganska hårt och knöligt i paddocken, så då fick gammelgrabbarna jobba på i skritt istället. Tage gjorde jag ett antal check fram för skänkeln, så att han alltså skulle gå upp i trav, men jag travade ingen längre sträcka. Han gjorde jobbet fint dock! 
Boppen lade jag fram tre bommar som han fick skritta över. Dessutom låg jag på en liten fyrkant och gjorde "skarpa hörn", tänkte att detta kan hjälpa honom lite att mjuka upp bogen med. Förutom det så blev det lite skänkelvikningar också, och halter. Han var spänd och okoncentrerad, men gjorde själva arbetet bra ändå. 

Idag så fick jag med mig Emma upp på hästryggen igen! Tjoho. Vi tog det förstås väldigt lugnt, men Emma har inte alls så ont just nu så det kändes gött att hon kunde följa med ut på en liten tur i skogen. Det blev mestadels skritt, men några travsträckor gick bra det också. 

Bella och Focus har promenerat båda dagarna, och Focus fick göra det med bett i munnen. Jag har köpt ett Beris supersoft, rakt med små "bettskivor" eller vad man ska säga. Än så länge verkar det positivt! Igår hade han inte ute tungan en enda gång under promenaden, men det hade han idag. Dock tror jag att det är något som kanske alltid kommer sitta i lite, men huvudsaken är att han blir trygg med bettet. Tycker det är perfekt att börja med promenader på marken, utan någon tygel fäst i bettet så det bara ligger still där i munnen liksom. 
 
Här ser ni hur han ser ut under våra promenader. Tygeln är fäst i LG-bridlet bara, och så får vanliga bettet vara där det är. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Men varför måste han ha bett i mun om han inte tycker om det?

Svar: Tack vare vårt kära ridsportförbund! Förhoppningen är att han kommer vänja sig vid och acceptera bettet så småningom, men det kommer nog ta lite tid och vi tar det hela successivt och har hjälp av vår tränare som har gjort samma resa med sin häst som nu funkar med bett. De allra flesta hästar hade nog gått bettlöst om de fick välja, men vissa visar det tydligare än andra helt enkelt.
Emma Elfstrand

2019-01-10 | 19:17:29
Jasmine säger:

Älskar hur ni anpassar er efter Focus. Man ser tyvärr många som bara vill att hästen ska anpassa sig efter sig själv och tänker inte på att möta hästen halvvägs eller anpassa saker så att det passar hästen om de är något den inte klarar av eller inte kan göra.

Svar: Tack vilken fin kommentar :)
Emma Elfstrand

2019-01-10 | 19:30:58
Bloggadress: http://www.nouw.com/Jasminehessler
Anonym säger:

Det är ett väldigt milt bett va? tycker ni att det blir "för" mjukt eller lagom? jäfmört med etc ett nova?

Svar: Yes det är väldigt milt 🙂 Vi har inte provat något nova eller liknande på honom tidigare men är väldigt nöjda med detta på Focus hittills 😀
Emma Elfstrand

2019-01-11 | 11:51:26
Anonym säger:

En videoidé, "agility" med häst.
ha varsin häst i grimma och grimskaft och tävla i olika övningar.
som slalom, backa genom bommar, gå förbi/igenom nått som rör på sig eller likanande.

Svar: Bra idé! Får vi köra på när min kropp är redo igen😀
Emma Elfstrand

2019-01-11 | 14:42:59
Anonym säger:

Så SÖT med pannbandet! 💕

2019-01-18 | 19:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: