Frusen

Brr, nu är jag frusen efter en dag i stallet! Det har blivit en lång sådan, som också har filmats. Den videon kommer upp på lördag! 

Jag började med att klippa Focus. I måndags blev han helt dyngsur av svett trots att jag inte red några svårigheter. Visst att jag red ganska länge för att bli av med lite överskottsenergi, men det kan inte vara kul att bli så otroligt svettig. Jag helklippte honom, förutom ben, huvud, en ruta på ryggen och triangel vid svansroten. Först var han superstressad, för att han var själv inne. Så snart Tage kom och gjorde honom sällskap så var det inga problem att klippa. Skönt! Inte kul att han inte riktigt fixar att vara ensam dock, men det får vi jobba vidare med helt enkelt.

Efter det så red jag honom, ett pass i paddocken. Idag var han superlugn och avspänd! Så skönt. Han kändes betydligt mer ihop i kroppen än i måndags när jag red dressyr sist, så kul. Formen är inte densamma som innan vilan, men jag tror att en del energi till behöver pysa ut innan han kan koncentrera sig till fullo ;) 

Efter lunch red vi gamlingarna, och herre jisses så fina de var idag! Tage var helt amazing, haha. 19 år och i sitt livs form, typ ;) Jag lade fram två bommar som av slumpen hamnade med 25 meters avstånd mellan varandra(lade bara ut dem på måfå). Jag och Tage varierade mellan att rida på 6 galoppsprång och 14(!) som mest, i höger galopp. I vänster lyckades vi få in 12. Han är så himla reglerbar nu vilket är kul. Jag kan leka mer med galoppen på honom, och det har jag inte kunnat göra på samma sätt tidigare. 
Boppen såg mjuk och fin ut och Emma varierade mellan 9 och 10 språng, haha. Boppen kan ju reglera galoppen betydligt mer än så, men Emmas kropp orkar inte riktigt med att samla eller galoppera på för mycket just nu. Ändå kul att hon kan rida lite mer ordentligt nu! 


Två tröttisar efter passet. Tage fick testa Focus bett och vi gav det tummen upp!

Ordning och reda på ridstövlarna. Putsade och upphängda på gardinstång. Vi ska byta till en längre gardinstång, så fler stövlar får plats :D 

/ Anna
Kommentarer
Malin Rosö säger:

Vilken fiffig ide på förvaring av stövlar! :D

Svar: Ja det är riktigt bra! :D Slipper de säcka ihop plus att det ser snyggt ut tycker jag :)
Emma Elfstrand

2019-01-24 | 19:49:21
Bloggadress: http://villagrabo.se/
Sanna säger:

Var har ni lyckats hitta klämmorna till upphängning av stövlar? Letat överallt men hittar ingenstans :(

Svar: Vi har köpt många på Hööks. Nackdelen med dem är att de är lite "slappa" tycker jag, så de orkar inte hålla uppe mina dressyrstövlar. När vi var på Gekås i tisdags köpte vi med 4st från Sko-Boo, och de var mycket bättre tycker jag! Så bor du i närheten av den butiken rekommenderar jag dem, annars har Hööks som sagt. Funkar bra om du har stövlar som inte väger så mycket. Annars kan man ta en klämma per stövel också :)
Emma Elfstrand

2019-01-24 | 23:27:22
Lisa säger:

Svar till Sanna. Om du läser detta så hittade jag mina på Hööks (det var i och för sig några veckor sedan nu)

2019-01-25 | 06:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: