En rygguppdatering

Hej allihopa! Igår var jag inne på ortopedmottagningen för att kolla upp min rygg och få beskedet från magnetröntgen som jag gjorde förra veckan. Jag ska försöka förklara det hela så gott jag kan ur en amatörs perspektiv, och så som jag uppfattade läkaren. 

Enligt min journal så har jag en diskdegeneration nivå L5-S1. Ironiskt nog har Bella samma diagnos fast L6-S1. Sådan matte, sådan häst ;) På nivå L5-S1 har jag ett diskbråck på vänster sida, så det var alltså diskbråck jag hade (vilket vi redan visste visserligen, men fick det helt bekräftat nu). Enligt läkaren så hade jag ett rejält diskbråck, och jag fick även se MR-bilderna, och till och med för någon som har 0 medicinsk utbildning så syntes det tydligt. Inte konstigt att jag har haft så sinnessjukt ont då. Hon menade dock att dessa rejäla diskbråck ofta är de som kroppen tar bäst hand om själv. Alltså att de gör mest ont i början, men att du sedan inte behöver opereras för det. Eftersom jag redan känner mig betydligt bättre i kroppen så finns det ingen anledning att tänka på operation i dagsläget utan jag får helt enkelt avvakta och hoppas att kroppen fortsätter läka sig själv, men jag har fått remiss till kirurg också om det skulle vara så. Jag har också redan minskat ner rejält på mina smärtstillande tabletter, så det går helt klart framåt. 

Om knappt två veckor har jag fått tid hos en naprapat som ska vara expert på ländryggar och som jag har blivit rekommenderad att höra av mig till. Sen ska jag fortsätta att röra på mig i den mån jag kan, utan att belasta ryggen mer än nödvändigt. Funderar bland annat på att besöka gymmet snart för första gången på flera veckor och kanske bara gå på bandet, crosstraina eller cykla. Rida borde jag kunna göra hyfsat snart också, men jag väntar till nästa vecka i alla fall :) 

 
Nu får vi hålla tummarna för att både jag och Bella kan vara back on track igen snart :) 

/ Emma

Kommentarer
lotta säger:

Vissa har mer otur än andra, ni är så unga, jag är 46 och har ont i knäet men ingen artros.
Jag har bara psykproblem. Krya på er.

Svar: Vad segt! Tack snälla :)
Emma Elfstrand

2019-01-10 | 11:18:44
Cari säger:

Vilken otur ni har hela tiden!! :(
Även om det inte är roligt för dig så är det ju åtminstone "skönt" att veta vad du har för problem med ryggen!
Krya på dig Emma (och Bella såklart) <3

Svar: Ja det är verkligen skönt att veta vad som faktiskt är fel! Tack snälla ♥
Emma Elfstrand

2019-01-10 | 11:24:00
Bloggadress: http://carindanielsson.blogg.se/
Anonym säger:

Ändå ganska roligt att ni hade typ samma diagnos

Svar: Det är väldigt ironiskt, haha!
Emma Elfstrand

2019-01-10 | 15:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: