Effektiv söndag

Om gårdagen var lugn för mig så har jag varit desto mer effektiv den här dagen. Det trivs jag bäst med! Får panik av att bara chilla mer än någon dag, förutom om jag är på semester för då "kan" man ju inte jobba på samma sätt som hemma när jag är "ledig". 

Trots att jag somnade flera timmar senare än vanligt igår så vaknade jag pigg 7.30 idag. Efter frukost gjorde jag egen vego-ost som står och stelnar i kylen nu. Tycker att "vanlig" vegansk ost man köper i affär är sjukt äcklig, så nu har jag provat att göra skivbar ost ungefär efter det receptet i Mattias Kristianssons nya bok. Ska bli spännande att se hur det blir sen när den är klar. 

Efter detta drog jag faktiskt till gymmet för första gången efter mitt diskbråck. Planen är att köra igång lite lätt nu, så idag blev det 20 minuter på crosstrainern och sedan gjorde jag bara lite enkla balans/bålövningar på pilatesboll och balansplatta. Usch vilken dålig form jag är i nu jämfört med innan jag skadade mig. Då var jag både stark och kände mig välbalanserad. Nu känner jag mig bara klumpig, svag och obalanserad i kroppen, men har lovat mig själv att ta det lugnt på gymmet i början och träna upp mig väldigt successivt för att inte sabba ryggen. Jag är en sådan allt- eller ingetmänniska, så att rehabträna är såå tråkigt. Vill inget annat än att köra ett riktigt köttigt benpass igen, men det lär dröja innan jag kan göra det skulle jag tippa på :( Det bästa hade typ varit att ha en PT som också har diskbråck och kan hjälpa mig lägga upp träningen så det blir optimalt för min rygg. Funderar också på om ett träningsbälte kan vara något att införskaffa, just för att öka bålstabiliteten sen när jag ska börja jobba mer med vikter igen. Ni som också gymmar mycket, vad tror ni om midjebälte för min del? Har det hjälpt er någonting?

Det blev även veckohandling idag, och i skrivande stund har jag redigerat en lång vlogg som kommer upp imorgon, och vi har även spelat in en video där vi klipper Boppen. Han blev så fin! Den tänkte jag också redigera idag, men innan det ska jag ta en paus med ett serieavsnitt :) Lika bra att få all redigering klar idag så jag kan jobba med annat imorgon tänker jag! Hoppas ni har haft en fin helg :) 

Härliga Babbsan ♥ 

/ Emma
Kommentarer
Petra Johansson säger:

Kan verkligen rekommendera ett midjebälte! Har själv diskförslitningar samt kroniskt ryggskott å ryggen balanseras på helt annat sätt med ett bälte samt att du ”spänner upp” bålen på annat sätt å stärker den så de även förbättrar för ryggen! Du kan använda de vid träning samt vid ridningen, de kommer göra dig gott att använda en sån :)

Svar: Tack för input! Då ska jag beställa ett :D
Emma Elfstrand

2019-01-14 | 17:47:59
Anonym säger:

Du måste berätta om osten blir bra sen!

Svar: I Will! Har inte vågat smaka än, haha 🙈
Emma Elfstrand

2019-01-14 | 19:04:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: