Diskbråck-update

Hej allihopa! Medan vi är inne med Bella och Focus hos veterinären så passar jag på att lägga upp ett inlägg här om mitt mående. Som ni vet har jag haft extremt ont i kroppen (mestadels mitt vänstra ben) pga diskbråck som trappades upp innan jul och smärtan har bara blivit värre och värre, men samtidigt har den gått i skov och det har varierat hur jag kan "positionera mig" för att det ska göra mindre ont. 

I början var jag smärtfri om jag låg ner, oavsett hur jag låg, men nu de senaste två dagarna har jag bara kunnat ligga platt på mage för att vara "okej" smärtfri. Jag har alltså inte kunnat sitta och jobba/äta osv ens eftersom jag har haft så extremt ont hela tiden. Jag kan inte sköta mina hushållssysslor, duscha osv utan hjälp eftersom jag inte kan röra mig, så det är extremt jobbigt. Jag har dessutom mens nu, och att byta tampong är ett helvete kan jag säga ;) Eftersom jag driver eget företag och lever på att producera Youtube-videos och att hålla igång vår webbshop så är det inte heller något alternativ att sjukskriva mig och skita i våra kunder/tittare, utan jag har jobbat på så gott jag kunnat. Det har bland annat inneburit att jag har fått stå upp vid datorn och jobba (har inget höj/sänkbart skrivbord tyvärr) och tvinga mig själv ut till stallet för att filma Anna trots att mina ben knappt har burit mig, men jag har kämpat på och är stolt över mig själv över det. 

När jag var inne på akuten förra veckan så fick jag tyvärr svaga tabletter utskrivna. Dessa hjälpte inte någonting och med tanke på att min smärta har trappats upp så har mitt liv blivit outhärdligt. Som tur är fick jag tid för magnetröntgen snabbt, så den genomförde jag igår, och jag ska in på återbesök och träffa en ortoped nästa vecka. Eftersom jag fick så ont så åkte jag in till akuten även igår för jag var tvungen att få starkare smärtstillande utskrivet för att klara mig. Det krävdes endel telefonsamtal och krångel för att lyckas med detta, men jag är glad över att mamma kunde skjutsa in mig (jag fick ligga ner i baksätet för jag kunde inte sitta pga smärtan), annars hade jag definitivt inte klarat den här natten. Väl inne på akuten tog de mig faktiskt på allvar, och jag fick med en gång träffa en läkare som skrev ut Oxycontin och Oxynorm till mig. Detta är morfinpreparat som jag ska ta tillsammans med de andra muskelavslappnande och smärtstillande/antiinflammatoriska läkemedlen jag fick utskrivet till mig tidigare, plus Alvedon. 

Visst är det inte optimalt för mig att äta dessa läkemedel samtidigt som jag jobbar eftersom jag blir lite snurrig i skallen, men jag har inget annat val just nu. Ifall detta inlägg eller något annat som jag lägger upp ser lite konstigt eller osammanhängande ut så vet ni varför helt enkelt :) Denna kombination av smärtstillande hjälper bättre i alla fall. Jag har fortfarande ordentligt ont, men det är inte outhärdligt, och då tar jag hellre lite snurrighet på det. Nu ska det bli intressant att höra vad läkaren säger om min rygg nästa vecka och vad domen för mig blir. 

Saknar verkligen att rida! Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får göra det :) 

/ Emma
Kommentarer
Amanda J säger:

Oxy är inte opiater (morfin) utan en annan typ av smärta men dom har liknande effekter och god smärtlindring

2019-01-03 | 12:53:21
Bloggadress: http://nottoperfect.blogg.se/
Amanda J säger:

Hoppas du mår bättre oavsett ❤️

Svar: Tack snälla! ❤
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 12:54:00
Bloggadress: http://nottoperfect.blogg.se/
Anonym säger:

Det är du och bella som teamar med onda ryggar? Haha😊 inget illa menat, mer som att ni är ett med varann

2019-01-03 | 12:57:08
Anonym säger:

Det är du och bella som teamar med onda ryggar? Haha😊 inget illa menat, mer som att ni är ett med varann

Svar: Haha ja det är så ironiskt 😅
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 12:57:11
Cecilia säger:

Usch! Jobbigt med smärta... skönt att de tog dig på allvar. Hoppas du får vidare hjälp snabbt så att du kan få må bra igen.

Svar: Tack 😀
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 14:56:41
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Elin säger:

Åh krya på dig Emma! Hoppas det blir bättre, skönt att dem tog dig på allvar den här gången iaf ❤️

Svar: Tack snälla!
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 16:21:03
Stina säger:

Tror du att det skulle hjälpa att träffa en kiropraktor? Hoppas du mår bättre snart! <3

Svar: Jag ska träffa en naprapat jag blivit rekommenderad när jag fått mina resultat från läkaren :) Tack ♥
Emma Elfstrand

2019-01-05 | 10:18:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: