Äntligen lite medgång!

Hej allihopa! Jag är helt slut efter en dag på Husaby med mitt onda ben, men det gick faktiskt ganska bra ändå tack vare mina nya mediciner. Fick dock lägga mig och sova lite när jag kom hem, men nu är jag redo för att sätta mig och redigera en film :) 

Som ni ser i rubriken så fick vi äntligen lite goda besked, så vi är glada just nu. Idag började veterinären med att vet-checka Focus och han var superfin! Ingen reaktion alls varken på böjprov, longering inne, samt ute på hårt underlag. Han fick mycket beröm av veterinären :) Den enda kommentaren vi fick var egentligen att se över hans skoning då han kan behöva skos på ett annat sätt för att gynna honom hållbarhetsmässigt. Detta är inget som visar sig nu, men som kan göra det i framtiden, och därför bokade vi in en tid med hovslagaren på Husaby om några veckor som ska sko honom så vår egen hovslagare kan se vad som menas sedan. Väldigt kul i alla fall att han är helt fräsch. Ett kvitto på att Anna har jobbat rätt med både den varierande träningen och formen, och kan klappa sig själv på axeln. Sen har det såklart också gynnat honom massor att gå över till lösdrift hos oss istället för den holländska hästhållningen :)  

När det var Bellas tur så hade jag egentligen inga förväntningar alls eftersom hon var så dålig sist, men det var en helt annan häst idag! Förra gången var hon så sur vid böjprovet. Stegrade sig, lade sig i handen på veterinärerna, och tjurade jättemycket när vi sprang eftersom hon hade så ont. Även vid longering var hon sur, gick inte fram och jobbade i en dålig takt. Idag däremot var hon så fin och glad hela tiden. Hon reagerade inget på böjprov och såg jättefin ut även vid longeringen. Där blev hon lite väl glad dock över att äntligen få springa lite igen så hon stod både på bakbenen och ville hellre galoppera än trava till en början, men hon lugnade sig tillslut ;) När hon väl travade och galopperade normalt var hon verkligen kanonfin. Jobbade på så fint med hela överlinjen och hade en ren, bra takt, och såg framförallt glad ut. Veterinären var väldigt glad över denna utveckling. Vi ultraljudade henne igen, och eftersom det är diskförändringar hon har så kommer de alltid finnas där. Möjligtvis att de långsamt kan "minska" men ytterst lite hade förändrats på 6 veckor. Frågan nu är helt enkelt om hon kommer hålla och vara fräsch även vid ridning när hon belastas. 

Idag gjorde vi som så att hon behandlades i SI-leden då hon hade en inflammation där sen förra gången (även lite fynd, men det är osäkert om dessa påverkar henne eller om det bara var den skadade disken som gjorde det) och sen ska vi faktiskt sätta igång henne lite smått igen :D Till en början bara från marken med skrittpromenader och tömkörning, men om 4 veckor ska vi få sitta upp igen :) Kommer prata om hela schemat i vloggen som kommer upp på lördag. Det känns så kul att få prova att rehabilitera igång henne igen, för det hade jag inte förväntat mig. Nu får jag bara hoppas på att hon fortsätter kännas fräsch även när hon kommer börja tränas och belastas igen. Det återstår att se, och ni får gärna hålla tummarna :) 

Om 6 veckor är det återbesök för Bellas del, och under tiden kommer hon fortsätta att behandlas med laser. Uppenbarligen har dessa laserbehandlingar i kombination med att hon gått på lösdrift, fått rätt fodertillskott, och hållt ryggen varm gjort underverk för min älskade tjej ♥ Kan verkligen inte sluta kasta lovord på lösdrift! Så bra på så många sätt, och alla våra hästar mår fantastiskt bra av det. Det är så skönt att veta att gamla Boppen och skadade Bella aldrig står och blir stela utan kan röra på sig när de vill, vilket påverkar deras kroppar så positivt. Samma med Tage som har många problem med sin kropp, och uppenbarligen passar lösdrift även en stressad holländare utmärkt, haha! Kommer aldrig ställa någon av mina kommande hästar på box igen, med undantag om det verkligen inte skulle funka med lösdrift, eller om det inte finns praktisk möjlighet för det. 

Håll tummarna för fortsatt lycka med den här tjejen nu ♥

/ Emma
Kommentarer
Hanna säger:

Åh, jippie! Vad härligt :D

Svar: Ja, woho 😍
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 18:24:53
Sofia säger:

Vilken härlig nyhet, håller tummarna att det kommer fungera!

Svar: Tack snälla 😀
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 19:09:40
Linda säger:

Hade de på känn att de skulle gå bra idag! Är Såå glad för er skull och hoppas verkligen att hon blir bra med rehab nu så ni kan få många roliga år tillsammans!
Kul även med Focus, ni kommer få ett roligt år iår tror jag 😃😍❤️ vilket ni är väl värda!

Svar: Tack fina du 😀❤
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 19:28:49
Marianne säger:

Vad härligt, så glad för både din och Bellas skulle :D

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 19:49:35
Cecilia säger:

Det var goda nyheter. Det här är ett tecken på att ni som hästägare vet vad ni gör. Hoppas att det fortsätter går bra för Bella även under belastning.

2019-01-03 | 20:09:24
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Anonym säger:

Kul att höra! Jag äter både kött och vegetariskt men vill gå över mer och mer på vegetariskt. Jag undrar om ni har något bra tips att få till vegetarisk ”köttfärssås” till pasta och lasange? Jag tycker aldrig jag lyckas få till bra konsistens utan det blir ”svampigt”.

Svar: Åh det är så gött 😍 kanske kan ta och laga det nästa vecka och fixa recept här 🙂
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 20:15:00
Emelie Mülla säger:

Härligt med såna besked. Jag håller mina tummar och tår för att det ska vägen detta. <33

Svar: Tack snälla ❤
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 20:22:28
Bloggadress: http://nouw.com/emeliehorse1998
Sofie säger:

Hejja bellsan snällsan och din kropp emma!!

Svar: Tack fina du! :D
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 20:47:06
Sofie säger:

Håller alla mina tummar och tår för både bellas och den kropp emma!

Svar: Tack fina du!
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 20:49:14
Anonym säger:

Åå vad roligt! 😍❤️ Jaa, lösdrift är det bästa som finns! Min fjording skulle vara galen om han skulle behöva stå på box, då han är en energisamlare, men då han går på lösdrift så slipper han all extra energi! Superbra! ❤️

Svar: Ja det är så bra för energiska hästar också! 😀
Emma Elfstrand

2019-01-03 | 20:58:50
Anonym säger:

Jaaa! Detta var både häst och ryttare så värda! <3:D

Svar: Tack! ♥
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 09:49:51
Anonym säger:

Lite nyfiken? Hur behandlade dom SI leden? Eftersom att den inte går att behandla med spruta eftersom den ligger under annat så man kan inte komma åt den? 😊 Detta är forskat på och jag är utbildad inom anatomi med mera.

Svar: Jag är ingen veterinär så vet inte exakt hur de gör. Hon står i alla fall i "ultraljudsrummet" och de ultraljudar samtidigt som de för ner den långa nålen och kan kontrollera så den kommer rätt. Hon injiceras alltså, och det har Tage också blivit för några år sedan med goda resultat :)
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 10:57:24
Anonym säger:

Superkul att höra! Håller alla tummar som går för Bellsan nu. Roligt att Focus var fin också!

Svar: Tack :D
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 11:38:55
Emma säger:

Åh! Jag blir sa glad för din skull Emma! Håller alla tummar och tår för att rehab går lika bra!!

Svar: Tack snälla du! :)
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 12:45:57
gun jansson säger:

Hoppas verkligen det går bra med Bella. Verkar ju vara en underbar häst. Hoppas du också blir bra snart.

Svar: Tack snälla! Ja hon är helt fantastisk :) Hade inte förvånad mig om hon blir bra innan mig, haha...
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 12:47:37
Anonym säger:

Vad roligt!! Lycka till och jag håller en tumme för att kurvan fortsätter uppåt för er del :)

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 14:14:46
Hej Emma och Anna jag mår inte dra i skolan och min största dröm är att få komla till er under sommarlåvet och vara med er. När jag inte mår bra så kollar jag på er för ni får mig på bra humör. PS älskar er och era hästar hopas Bella blir fresk för klarad säger:

Hoppas Bella blir fresk för klarade.💖💖

Svar: Tack :D
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 14:36:19
Anonym säger:

Åh vilket härligt besked! Lycka till, håller tummarna för att det forsätter åt rätt håll!

Svar: Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2019-01-04 | 22:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: