Svar på söndagsfrågor del 2

Om ni skulle vilja ha hund nån gång vilken ras då isånafall?
Jag är ganska så säker på att ingen av oss någonsin kommer vilja ha en hund, haha :) Cats 4 life är det som gäller för vår del tror jag ;) 

Har du kollat in Matt Harnackes yourube kanal? du sa att du skulle göra det då du har tid, så har du? :)
Ja, men jag har bara sett en video, den där han åker in med Chase till veterinären. Jag tyckte tyvärr att det var en extremt tråkig video, så jag blev inte sugen på att spana in något mer. Kanske är hans andra videos bättre, men jag har ingen lust att undersöka det, utan kommer hålla mig till Netflix som är mer min grej att konsumera :) Har inte alls fastnat för Youtube och kommer nog aldrig göra det heller, får jag nog inse. 

Hur tänker ni kring EHV-1 viruset som håller på just nu? 
Med att åka iväg på tävlingar osv.
Eftersom det inte finns något dokumenterat fall här i/kring västergötland så är vi inte speciellt oroliga för vår egen del, men det är hemskt tråkigt för de som drabbas. Jag hade dock aldrig köpt begagnade grejer, åkt och provridit häst osv i de drabbade områdena. Om vi hade bott i ett sådant område hade vi även isolerat oss helt på vår gård. 

föredrar ni hopp, allround eller dressyrspö? bara allmänt vad som är bekvämast/smidigast för er.
Dressyrspö är bäst att använda i syftet att få hästen framme för skänkeln, eftersom du kan använda det smidigt vid skänkelläget och snabbt vid rätt ögonblick. Anna rider nästan alltid med ett sådant när hon rider med spö (förutom vid hoppning). Boppen är känslig för spön och kan bara ridas med korta, och därför gör jag det på honom. Annars spelar det ingen roll för mig vilket spö jag rider med, för jag trivs med både och :) 

Har ni tänkt på att (oftast) Anna alltid säger ”grejen är” i varje video? Ingen fråga men kanske lite kul ;)
Haha nej, faktiskt inte! 

vad tkr ni om att köpa begnade hästsaker? som träns, benskydd, schabrak osv.
Tycker det är en utmärkt idé att göra både ur ett hållbarhetsperspektiv och ekonomiskt perspektiv. Vi har en sida med våra begagnade hästsaker på Instagram som heter elfstrandsbloppis där vi lägger upp våra begagnade grejer som vi säljer :) Sen finns ju alltid risken att bli lurad om man handlar av privatpersoner och på så vis är det oftast säkrast att handla direkt från ett företag, och ur ett smittoperspektiv kan det vara riskabelt också. I synnerhet i dagsläget om man handlar från ett smittoområde. Köper man våra begagnade grejer kan man i alla fall lita på att varken bli lurad eller få någon smitta med på köpet ;) 

Från bilder och videor ser man ju hur ni använder era sadlar på flera av era hästar. Kan verkligen t.ex. Bella och Focus använda samma sadel, som ser ut att vara så olika breda? Och samma för Tage och Focus? Er gamla dressysadel använde ni väl både på Abbe, Boppen och Focus? Är det verkligen möjligt att alla era hästar har samma bomvidd och form på sina ryggar så att den sitter bra på alla? :)
Just nu har faktiskt alla våra hästar stl wide i bomvidd, om jag inte minns helt fel. Sen anpassar vi sadlarna med paddar som vi både kan bygga upp i fram eller i bak om det behövs (eller rider utan padd på Tage), så våra Equipesadlar funkar i alla fall på alla hästar. Jag tycker det är lite roligt, för det känns som om vissa sadlar ligger bra på "alla" hästar, medan vissa sadlar inte ligger bra på någon. 

Jag undrar hur ni ser på att rida med/utan väst? Av vad jag sett använder ni inte väst vid ridning av era hästar? Är själv inte frekvent användare av väst av flera skäl. Anledningen till frågan är främst då en ridsportprofil nyligen var med om en otäck avramling och jag såg frågor på dennes kanaler om hens syn på användning av väst efter att ha skadat sig vid ridning utan, hen har inte besvarat kommentarerna. Det vore intressant att höra er syn på saken!
Vi förespråkar helt klart ridning med väst eftersom det är bäst säkerhetsmässigt. Däremot har vi själva inte ridit med väst på många år, tyvärr. Jag tror det blev så att när vi fyllde 18 så behövde vi inte längre tävla med väst, och då gick komforten före helt enkelt. Det är så mycket bekvämare och man blir mindre "hindrad" i ridningen av att rida utan väst. Eftersom vi har haft så snälla hästar, inte hoppar terränghinder, och aldrig har varit med om en olycka som väst hade kunnat hindra så har vi inte blivit tillräckligt motiverade till att köpa någon ny heller, dumt nog. Där är vi ganska paradoxa, för vi skulle aldrig rida utan hjälm eftersom vi är så himla rädda om våra skallar. Tydligen är vi inte lika rädda om resten av våra kroppar? Olyckor kan ju alltid hända oavsett hur snäll häst du har, vilket är viktigt att tänka på. 

 
/ Emma
Kommentarer
Ida säger:

Tyckte svaret på sista frågan var lite konstigt. Väst har man ju inte för att HIDNRA en olycka utan för att SKYDDA sig om något händer ? Menar ni att den dagen då ni faktiskt varit med om en olycka och brutit ryggen kanske kommer ändra er? Tyvärr kan det ju vara för sent då.

Svar: Ja det var så vi menade :) Det jag menade är att de skador jag fått vid avramlingar inte hade kunnat lindrats av en väst, jämfört med hjälmen som har skyddat mig flera gånger. Därför blir det mer motiverande att rida med hjälm då, även om det såklart är bäst att rida med väst också.
Emma Elfstrand

2019-02-22 | 16:31:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: