Svar på söndagsfrågor del 2

För och nackdelar med och utan skor enligt er? Skillnad på sommar/vinter? 
Vi har pratat om barfotaverkningens fördelar här: https://www.youtube.com/watch?v=Ha9lJH-HI9w
Nackdelar är att du behöver ha på barfotaboots om du ska rida ut på sämre underlag, eller vinterväglag, och det tar ju extra tid att få på dem såklart. Nackdelar med järnskor är såklart att det blir betydligt stummare för hästen, jämfört med om den går barfota/med barfotaboots, vilket säkerligen påverkar kroppen. Många hovar blir dessutom bättre om de får gå utan järnskor, men det passar inte alla. Sen den största nackdelen: Tappskor! Tappskor kan förstöra hela hoven, och tar onödigt med tid och energi. På vintern kan jag tycka det är skönt att hästen har snösulor + brodd runtom dygnet runt för att undvika att den halkar, så det är en fördel med skor helt klart!

känner ni att ni har mer/mindre kontroll på bett respektive bettlöst? eller lika.
Jag tycker nog att det är ganska lika :) Svårt att säga dock eftersom jag periodvis ridit på enbart bett och enbart bettlöst så lite svårt att jämföra. 
 
vilken tycker ni är den snyggaste hjälmen på marknaden? ni behöver ej äga den.
Hmm... Svårt att välja en tycker jag! Finns många snygga. Jag tycker Samshield med poloskärm och blingdetaljer(typ som DENNA) är grymt snygg. Tycker Miss Shield-hjälmarna är snyggare än de med vanlig skärm faktiskt. Lite lustigt för jag avskydde poloskärmar förut haha ;) Sen tycker jag KEP är väldigt snygga också, speciellt med poloskärm även där. Gillar DENNA.
Sen tycker jag faktiskt att våra Charles Owen John Whitaker-hjälmar är jäkligt snygga också. Klassiska liksom. Vilken tycker ni är snyggast av alla hjälmar som finns på marknaden?

Equistar Equestrians RSF anordnar tävling på Grevagården 27-28/4 med bettlösa klasser. Det är inget för Focus såhär i början?:)
Har tyvärr inget bettlöst alternativ som är godkänt. Och jag gillar inte sidepull dessvärre, som är det enda som är godkänt. Men jättejättekul att det anordnas bettlösa klasser! Hade lätt deltagit om mitt bettlösa varit godkänt! :)

Ni har ju skrivit ett antal gånger stt Boppen lätt blir lite nervig för tex fåglar osv. Hur jobbar ni med honom för att få honom att ”släppa” såna saker? Min häst är lite likadan, men hittar han nåt att stressa upp sig på, så är hela passet förstört, för han kan inte släppa de ”läskiga”🙊
Ja, Boppen är nog som din också. Han har sina dagar då han är lugnare i skallen, men de dagarna som han är nervig då är det bara att låta det vara, haha. När vi var iväg till ridhuset en dag så blev han rädd för en fågel i ena hörnet och då kunde vi knappt rida där... Världens största mes ♥

Vilka färger tycker ni passar bäst på skimmlar?
Tycker de passar i typ allt! Extra snyggt är vinrött tycker jag. Men de passar som sagt i allt. Sen kanske vitt på en vit häst inte är det allra snyggaste, beroende på hur ren pållen är för dagen ;) 

Till någon som inte tävlat förut; hur lång tid innan tävlingsdagen får man veta dressyrprogrammet? Och när man hopptävlar, får man veta banan i samband med bangången eller när man anmäler sig?
I dressyr så anmäler man sig till det programmet man vill rida, så då är det bara att plugga på rätt program innan. På nätet finns det dels beskrivningar till alla program, men också uppritade program på Stallbacken där man får se programmen framför sig. 
I hoppning så får man reda på banan på tävlingsdagen. Man ser först en banskiss(brukar sitta vid sekretariatet eller startlistorna) där man ser hur många hinder som ingår och sånt där. Sen går man helt enkelt banan och lär sig den på plats :) 
 
 Jag och Boppsie på dressyrtävling där vi kom sjua i en LB:1. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

tycker samshield, men skulle aldrig passa i en solskärm så föredrar utan skärm :)

2019-02-15 | 20:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: