Svar på söndagsfrågor del 2

Hur finner ni motivation i vardagen?
Detta är något som är förbannat svårt, i synnerhet nu när det är så kallt, halt och mörkt ute, så man bara vill ligga inne i soffan egentligen. Rent krasst så gör väl vi helt enkelt så att vi tar tag i det vi måste göra, bara biter ihop och gör det och försöker att belöna oss själva efteråt, genom exempelvis en god middag i soffan :) 

Vem tror ni skulle klara sig bäst i typ Robinson för hästar av era 4? hahah
Haha, kul fråga! Jag tror att Bella hade klarat sig bäst. Dels för att hon inte är en liten speta, utan skulle kunna klara sig utan mat längre än exempelvis Focus ;) Sen är hon en vinnarskalle utan dess like också, så hon hade definitivt gjort sitt yttersta och varit riktigt envis i tävlingarna.

Vad tror ni har gjort att Boppen har hållt sig så himla fräsch? Bara bra gener eller något annat?
Jag tror att det beror på många faktorer! Dels så har han en bra grund i sin kropp. Han har inga pålagringar eller liknande, som Tage har, utan är egentligen en kärnfrisk häst utöver alla hans klant-skador som han har fått genom åren. Sen har han alltid blivit utbildad och riden på ett bra sätt, och togs inte för tidigt heller, utan fick tid på sig eftersom han är så stor. Nu på senare år så är jag övertygad om att ett liv på lödrift har gjort under för honom. I synnerhet eftersom han är så stor och dessutom har kraftig shivering i bakbenen. Ett liv på box hade nog varit förödande för honom idag och det märks så tydligt hur bra han mår av att gå på lösdrift :) Sen får jag också hoppas att det beror på att vi är så himla noggranna med att ha en varierad träning, plus att vi rider honom så korrekt som möjligt med. 

Har ni någon mer hästvakt än pappa? Om ni skulle resa alla tsm nån gång :)
Jag tror att det skulle lösa sig ifall vi skulle iväg allihopa, men än så länge har vi inte behövt ta tag i det problemet, haha. Vi har ju en inackordering som säkerligen skulle kunna tänka sig att vara hästvakt, eller så får vi pussla ihop det på annat vis :) 

Hur många broddar har ni nu på varje hov när det inte är ishalka utan mycket snö?
Vi har haft 4 broddar hela vintern, men det är inte bra för skorna ryker ju typ med en gång :( Så nu har vi bara haft traktbrodd det senaste även om vi inte tycker att det är optimalt heller. Tycker att vintern kan ta slut nu, haha... Hur gör ni?

Vad tycker ni om att man rådfrågar på facebook innan man kontaktar veterinär? 
som beskriver hur hästen är och ber om hjälp innan man ringer veterinär? 
är det bra eller bör man ringa veterinär på en gång tycker ni?
Att rådfråga "random" människor känns ganska konstigt tycker jag. Märker man att något är fel, eller eventuellt är fel så tycker jag att man rådfrågar veterinär på en gång :)

Har ni haft sociala problem i stallet? Typ blivit mobbade/retade, inte kommit in i gruppen osv?
Som tur är har vi varit skonade i stallet! Jag har blivit mobbad i skolan, och Anna har inte blivit mobbad under någon lång tidsperiod men retad/mobbad för enstaka saker, även där i skolan.

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Tråkigt att mobbning sker .. även i stallet som ska vara kul och motiverande att gå till, men istället blir hatstället. Tack för svaret iaf!

2019-02-07 | 21:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: