Svar på söndagsfrågor del 1

När ska ni hoppa ett riktigt hinder med fokus? 
Vi har redan hoppat riktigt hinder med honom :) Finns film HÄR.
 
Har för mig att ni har sagt att Tage är i minsta laget, och jag tror att ni också har sagt att ni vill ha en fjording? Tänker ju att Tage är runt 160 cm och en fjording kanske 145 cm?💕 Jag har kanske missuppfattat, men skulle gärna vilja veta!
Nej, vi tycker inte Tage är i minsta laget men vi tycker han är liten i jämförelse med de andra, haha ;) Tveksamt om vi kommer skaffa någon fjordis dock, även om de är underbara så är vi ju så himla vana vid våra stora halvblod så det hade nog känts konstigt, haha.
 
Vad är era tankar kring strö i en box eller utehall? Har sett i flera olika stall att hästägare har så sjukt lite strö i boxen, så att man ibland kan se golvet under. Med gummimatta under eller ej. Själv tycker jag det är katastrof!
Det låter ju helt knas att ha så lite underlag... Vi har ganska mycket strö i bägge lösdrifterna(lilla har spån, stora har halm). Inte alldeles för mycket såklart men ändå ganska rejält så att det inte finns någon risk att golvet kommer igenom eller så. 

Varför har ni bara en inackordering kvar? Kommer ni att ta in nya inackorderingar?
Det har bara blivit så eftersom den ena flyttade till annan ort och den andra blev klar med plugget och kunde flytta hem hästen till sig. Vi kanske eventuellt tar in en till om det är någon vi känner och litar på som frågar, men är inte alls sugna på att ta in någon okänd i stallet faktiskt.

Om ni skulle betäcka Bella, vilken hingst hade ni valt? 
Så himla svårt! Vi har faktiskt inte alls funderat på det än, men får väl sätta oss in i det lite mer när/om det blir aktuellt. En smäckrare hingst i alla fall, hopphingst med trevliga gångarter och som hoppar fint hade inte vart fel. Inte för stor heller, eftersom Bella ändå är 1,73m hög. Har ni någon favorithingst att tipsa om? :D

Villka böcker inom ridning å hästhållning skulle ni rekommendera en nybörjare???
Vi har tyvärr inte läst så många böcker... Våra läsare kanske har någon bra att tipsa om? :)

Har ni haft häst med aktivt överben? Vad göra?
Nej, vi har bara Bella som har ett oaktivt överben. Så vi vet dessvärre inte vad man ska göra med det. 
 
Hur höga är era hästar ungefär? Optimal storlek på häst tycker ni?
Boppen är 1,82m, Bella och Focus 1,73m och Tage 1,62m. Vi trivs väl på alla skulle jag säga, men runt 1,70 tycker jag är ganska lagom :) 
 
Minstingen i familjen ♥

/ Anna 
Kommentarer
Ellen - tävlingsryttare säger:

Kanske Sir Oldenburg på Bella😀🤔

2019-02-13 | 09:27:21
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se
Sätilaryttaren.se säger:

Jag har en fjording och två stor hästar och jag upplever inte det som konstigt, fjordingen känns stor (hon kanske är runt 145 cm och jag är 179 cm) Stor hästarna är runt 160 och 170. Det som kan kännas är bredden men man vänjer sig väldigt snabbt ;)

Svar: Haha, kan tänka mig det ;) Frågan är hur bra det hade varit för våra kassa höfter att sitta på en bred fjordis varje dag?
Emma Elfstrand

2019-02-13 | 10:42:48
Bloggadress: http://satilaryttaren.se
Josefin säger:

Svar till dig som söker hästböcker! Det finns gott om bra hästböcker och för alla möjliga målgrupper så jag vill bara ge ett allmänt tips att kika på bibliotek och loppisar. Många hästböcker kan vara dyra nya. På bibliotek kan du låna hur mycket somhelst i omgångar och det är liksom gratis, på loppis kan du få större volymer för en billig peng och då gör det inget om du råkar få hem en sämre bok. Måste även rekommendera skönlitterära hästböcker för även om det inte är ren fakta så kommer man liksom in i hästtänket och kan snappa upp intressanta saker!

2019-02-13 | 12:39:13
Sonny Andersson säger:

Jag tycker ni ska betäcka Bella med gamelus R
Eller Corporal VDL

TVÅ GRYMT FINA HINGSTAR 😍

2019-02-14 | 13:54:05
Anonym säger:

Angående att sitta på bred fjording. Med en korrekt sadel så är det inga problem. ErgoX2 of Sweden hade kunnat hjälpa till med det. Drömmiga sadlar som skapas för att passa både häst och ryttare till 100%. De tar del av den senaste forskningen och en av skaparna till Vertikal Balanserad Ridning. Bara bra grejer helt enkelt! Synd jag inte har råd med en sån sadel själv trots att de inte är överprisade alls. Tror de dyraste kostar strax över 30.

Svar: De verkar verkligen bra :)
Emma Elfstrand

2019-02-14 | 21:33:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: