Svar på söndagsfrågor del 1

Hur mycket ger ni Tage av joint body? Hur länge räcker en påse och hur stor påse har ni?
Vi ger Tage knappt 0,5 dl/dag, vilket är mindre än den dos som rekommenderas till hans vikt, men det funkar fint ändå :) Påsen är på 1,5 kg och räcker i två månader med den doseringen. 

Tror ni att ni alltid kommer att bo kvar där ni bor nu?
Ingen aning faktiskt :) 

Hur ofta köper ni nya stövlar och hur tar ni hand om dem?
Jag köper stövlar så sällan som möjligt, medan Anna har köpt två nya stövlar det senaste året (typ). Jag tar inte hand om mina stövlar över huvud taget (utom inför tävling typ, haha), men Anna torkar av dem med fuktig trasa när de blir smutsiga, eller någon tvål/såpa som inte innehåller glycerin. Sedan smörjer hon med skoputs.

Om ni och era hästar skulle skolas om helt/börja om på nytt. Vilka alternativa grenar tror ni skulle passat dem? Typ, Tage - Western, Boppen - Distansritt, Focus - Trav/Monté (bara exempel)
Kul fråga! Tage är ju grym på att trava snabbt, men hade dessvärre inte haft något att komma med jämfört med en framavlad travhäst, haha. Tror ändå att han hade funkat fint som westernhäst. Boppen har grym kondis, så ifall han inte varit så mesig (vill inte gå först vid uteritter till exempel) och stor så hade han vart en perfekt distanshäst. Både Focus och Bella hade nog kunnat bli bra WE-hästar, och vi har planer på att prova WE med Focus i vår :) 

Hur går det med Samuels hand? 
Har ni planerat in nån ny resa?
Det går fint :) Nej inget är bokat ännu utan vi har mest pratat lite löst om det. 

I en av era videos där ni lastar så lastar ni Tage på vänster sida o boppen på höger, men man brukar ju höra stt den tyngsta hästen ska stå på vänster sida. Finns de nån anledning till att ni gör så? Menar såklart inget ont, utan mest nyfiken på om de finns nån anledning:)
Tage trivs inte med att stå till höger så därför får han stå till vänster :) 

Bästa forumet att hitta häst på? Känns som att jag letat efter min livs första häst i evigheter utan att finna rätt. Tips på försäljningsstall osv? Söker hobbyhäst,ej för tävling...
Det är verkligen svårt, och jag antar att du har koll på de populäraste försäljningssidorna som finns? 3 av våra hästar hittade vi lite av en slump. Antingen via kontakter, Facebook eller för att ägaren kontaktade oss. Vi har tyvärr inget tips på något speciellt försäljningsstall, men det kanske ni andra läsare har? Annars är ett tips att kolla i olika till salu-grupper på Facebook. Där finns det kanske många hästar som inte ligger ute på exempelvis Hästnet. Och så kan du lägga ut en intresseannons, så ägaren kan kontakta dig direkt!

Varför står det att 12 kommenterat men det bara visas 6 kommentarer?
Det är blogg.se:s mobilversion som är sådan. Ifall du har läst inlägget en gång och sedan vill gå in och läsa kommentarerna igen så uppdateras det inte. Sjukt irriterande, men vi ska ju byta portal om några veckor så förhoppningsvis kommer den mobilsidan vara bättre :D

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Man brukar säga att åker man med två hästar ska den lilla stå till vänster eftersom att släpet oftast tippar åt höger och då blir den lilla inte krossad av den stora:) men samtidigt säger man stt den stora ska stå till vänster för att undvika att det tippar. Så är väll lite pest eller kolera😉

Svar: Så tänker vi med, även om man åker med en häst :) det borde ju logiskt vara bättre/säkrare för hästen att ligga mot väggen vid eventuellt vält släp? Tror inte det spelar någon större roll egentligen hur man gör om olyckan är framme, utan det bästa du kan göra är att lära dig köra bil ordentligt, inte stirra dig blind på vart du lastar hästen :)
Emma Elfstrand

2019-02-20 | 15:42:51
Marica säger:

Skulle vara kul att veta av vilken anledning ni tycker att Tage skulle "passa" som westernhäst? :)

2019-02-20 | 19:08:30
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Anonym säger:

Fin bild på er!!😍

Svar: Tack! :D
Emma Elfstrand

2019-02-21 | 09:10:45
Marianne säger:

Har ni slutat ge Tage Joint Budy med tanke på 14 dagars karensen? :) tänker på dressyrtävlingen.

Svar: Japp! Ger den bara när vi kan.
Emma Elfstrand

2019-02-21 | 11:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: