Svar på söndagsfrågor del 1

Pensionssparar ni? :)
Tyvärr inte än... Vi har inte råd med att pensionsspara i dagsläget faktiskt. Hoppas på att kunna få in lite bättre lön snart så vi kan börja med det :) 

"Vågar" ni ifrågesätta okända hästmänniskors hästhantering/ridning face to face om ni tycker något är oacceptabelt? som att nån exempelvis utövar orättvisa sparkar/piskningar mm. mot hästen på tävlingsplatsen eller annat som gör hästen illa. 
Berätta gärna, det är extremt lätt att gömma sig undan och låtsas att inte se vad som händer för att inte behöva reagera, om ni förstår vad jag menar. 
Faktiskt så har vi inte sett så mycket illa grejer att vi behövt säga till så många gånger, men en gång sade vi till överdomaren på tävling om en häst som behandlades något överjävligt illa av sina ryttare. Vet tyvärr inte vad konsekvenserna blev(är över 10 år sedan detta hände) men jag tycker det känns ganska skönt att kunna säga till en överdomare så man personligen inte behöver gå fram till någon. De har ju ändå en uppgift på tävlingen att se till så att allt går rätt till. Skulle det behövas hade vi nog inte varit sena med att säga till, dock. Tror jag. Svårt att säga såhär i förhand, men jag hoppas att vi vågar säga ifrån om det skulle behövas :)

Vad jag har förstått det som har Tage lånat Focus sadel lite och Boppen har lånat Bellas. Hur funkar det? Har ni några planer på att köpa nu sadel?
Yes, det stämmer bra det! Någon mer dressyrsadel kommer vi inte köpa, för den ligger faktiskt bra både på Focus, Tage och Boppen(med lite olika paddar/ingen padd för Tages del). Däremot, om Bella blir 100% bra och ridbar så behöver vi köpa en till hoppsadel. Boppens sadel ligger inte bra på honom längre och Bellas ligger toppen på honom, så vi får se om han får ta hennes eller om vi köper en ny till honom. Men än så länge får de låna lite av varandra :) 

Har ni slutat med "Börja rida med Emma och Anna"?
Vi kommer inte riktigt på någon bra fortsättning på serien, så det är därför det inte kommit någon ny sådan. Har ni förslag på videos som passar in i den serien får ni gärna tipsa :D

Har Samuel slutat rida?
Ja typ, haha. Han var ju ganska flitig på att rida för några år sedan, men nu är det extremt sporadiskt. Han tycker inte det är så roligt, men är snäll och hänger med på någon uteritt då och då. Tacksamt <3 Det är skönt att veta att han kan om det skulle krisa sig någon gång med något liksom. 

E d mycket stor skillnad på att rida med bett mot att rida med t ex hackamore??? 
Funkar vanliga tygeltag eller behöver man göra saker annorlunda???
Beror på vad för bettlöst man har, som det jag har tycker jag inte att det är någon större skillnad. Men ett hackamore med skänklar får man vara lite försiktigare med tycker jag, då trycket blir större i och med skänklarna. Man kan heller inte ta ledande tygeltag med ett hackamore med skänklar :)

Ni skrittar ju fram era hästar för hand, vilket jag också gärna gör! Gör ni samma sak på tävling?
Yes, vi skrittar alltid fram för hand både när vi ska rida i paddocken hemma samt på tävling :) Tycker det är toppen för då får hästen spana in tävlingsplatsen lite utan att man sitter på. 

Sigrid var snäll och skrittade fram Tage för hand åt mig innan jag satt upp. Så skönt, för då kan man byta om under tiden som hästen skrittas fram. Tidseffektivt ;)

/ Anna
Kommentarer
Carin Danielsson säger:

Ett förslag till "börja rida med Emma & Anna" är kanske hur man ska tänka/förbereda sig för att rida ett dressyrprogram, typ noggrannheten att göra saker vid rätt ställe, hörnpasseringar och sådant och kanske då rida igenom ett program i videon. :)

2019-02-27 | 07:36:56
Bloggadress: http://carindanielsson.blogg.se/
Anonym säger:

med serien - transport, hur man transporterar o lastar en häst på säkert sätt.
longering/tömkörning, förklara hur man gör och vad allt innebär.

2019-02-27 | 07:42:56
Cathrine säger:

Gällande hackamore så är det lite sanning med modifikation. Jag rider mycket på ponnyhack på min ena häst som har många års erfarenhet av det. Och det funkar utmärkt med ledande tygeltag, så det är nog individuellt. Även en häst jag hade tidigare testade jag hack på några gånger och inte heller där var det några konstigheter, han fattade i princip direkt. Är hästen ovan så kanske man får skippa finliret, men jag upplever att så länge de trivs med hack så lär dom som rätt fort.

Svar: Kanske kan bero på hur man spänt hacket då? Tror nog att jag kan ha haft mitt för löst spänt då kanske, för ledande tygeltag förstod inte Tage alls som ändå förstår det bra med bett, haha ;)
Emma Elfstrand

2019-02-27 | 08:05:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: