Svar på söndagsfrågor del 1

Vilken klass ska ni tävla med Tage? Gäklar vad fin han är nu i ridningen, ser så stabilt men enkelt och snärtit!
Tack snälla :D Han känns onekligen i kanonform nu! Anna och Tage ska rida en LC:1 :) 

Filmade ni dagen då Miranda red Tage och Focus? När fokus red endast på bett? Vilket jobb ni har gjort med de båda och de har utvecklats så mycket under sistone.
Vi filmade tyvärr inte då hon red Focus (hade tänkt filma en annan video men det blev lite ändrade planer då Miranda ville känns på Focus med bett) men vi ska ta och göra en video snart där antingen Anna eller Miranda rider honom med bett så ni får se hans utveckling där :) Tack för fina ord!

Har ni någonsin funderar över om er ”grad” på introvert-extrovert skalan gjort att Emma klickat bäst med Boppen som är mer introvert och Anna med Tage som är mer extrovert? Tanken slog mig häromdagen att det skulle kunna stämma, men ni vet nog bäst om det ligger något idet!
Väldigt intressant fråga! Anna är mer extrovert än vad jag är (jag är ambivert enligt alla test jag har gjort) för de av er som inte vet det. Jag får nog ändå säga att jag inte tror att häst-klickandet har berott på hästarnas extrovert/introvert-skala. Bella är väldigt extrovert, men jag klickar kanon med henne också, så jag tror att våra matchningar beror på annat. Skillnaden mellan mig och Anna ridmässigt är att Anna är bättre på att rida hästar som är mindre framme för skänkeln och behöver mer motivering till att utföra sina uppgifter (vilket både Tage och Focus behöver) medan jag är mer "uthållig" och har bättre tålamod om en häst inte känns i så bra form en dag exempelvis. Därför tror jag att hon rider Tage & Focus bättre än mig, medan jag har klickat bättre i ridningen med de andra två :) 

Rakar ni manen i nacken där träns/grimma hamnar? 
Ja på de hästar som klarar av detta gör vi det (samtidigt som vi klipper deras päls då) annars bara vi klipper med vanlig sax :)

Vad skulle ni gjort om ni köpte en häst vars namn ni ogillade? Lyssnar era hästar till sina namn?
Som tur är så är hästarnas tävlingsnamn sällan det man kallar dem för, så vi hade kört på ett smeknamn vi gillade :) Bögensmindes Ami (med danskt ö though, haha) var till exempel inte det snyggaste namnet vi hört, men för oss var han ju Abbe! Det känns som om våra hästar lyssnar till sina namn, i alla fall om vi säger åt dem vad de inte får göra (typ skrapa i stallgången). Fast, frågan är om de egentligen gör det, med tanke på hur många olika namn vi kallar dem för ;) Det är nog snarare ens ton de lyssnar till tror jag.

Är ni noggranna med rätt sittben på böjt spår? Märker ni skillnad på hästen vid rätt/fel sittben?
Ja det är vi, och vi märker direkt om vi sitter på fel sittben. Det känns liksom... fel att göra det. Så det är egentligen anledningen till att vi är noggranna med detta. Ibland kan vi dock medvetet sitta på "fel" sittben om det är något specifikt i ridningen som behöver korrigeras eller balanseras upp. Jag har dock förstått att det är vissa ryttare, även rutinerade, som omöjligt kan sitta på rätt sittben. Det tycker jag är fascinerande, haha!

Kan ni inte börja sälja Ridstrumpor som passar tjocka vader? Jag har jättesvårt att hitta några som passar. Hela loggan ser mosad ut på de jag har 😂😂 Sen hjälper det ju inte att en är lång också, räcker inte ända upp 😅 Provat flera från Kingsland, Hööks, Equipage, Börjes, Horze, Gekås och säkert andra ställen som liten. Inga har varit perfekta. 😅
Bra idé :D 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Känns lite fult att ni säljer era leggings från samarbetet.. ge bort dem isf? De var ju uppenbarligen inte så bra som ni sade när ni fick pengar för det.

Svar: Jag vet inte vilka leggings du pratar om, men det är väl inte konstigt eller omoraliskt att sälja något för 100 kronor som normalt sett kostar 6-700 kr och är så gott som i nyskick? Tror personerna som har möjlighet att köpa dessa av oss är rätt nöjda faktiskt :) Sen handlar det inget om kvaliteten på kläderna utan enbart pga att vi inte kan samla på oss massor av kläder som vi inte använder, och att vi har en annan smak när det kommer till passform.
Emma Elfstrand

2019-02-06 | 13:43:35
Anonym säger:

Jag pratar inte heller enbart om kvalité utan på att ni promotar något som ni inte ens gillar. I form, färg, passform eller whatever.
Pratar om revolution raceleggingsen ni säljer av nu. Fult gjort

2019-02-07 | 21:21:09
Anonym säger:

När ni gjorde samarbetet med tightsen lät det nämligen "snygga, sköna och praktiska" men det var väl köpt då

Svar: Jag föreslår att du lägger din energi på annat, så kommer du må bättre :) Anledningen till att jag säljer dessa är för att jag hänger på gymmet varje dag och där blir det alldeles för varmt att använda leggings anpassade till utomhusträning. Ifall jag haft ett behov av dem här hemma hade jag lätt behållt dem!
Emma Elfstrand

2019-02-07 | 21:23:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: