Duktiga hästar

Glad alla hjärtans dag allihopa! Idag har både vi och hästarna arbetat ordentligt. Jag och Anna mockade den andra lösdriftshagen ordentligt idag, och hon fick till och med åka och tömma traktorskopan för att det var så mycket skit. Vi mockade i säkert 1,5 timme idag... kuuuul! Men skönt att det är gjort :) 

Tagis fick vila idag men de andra tre gick. Pappa tömkörde Bella över bommar vilket gick fint, och de andra två fick också jobba med bommar/hinder. Focus var först ut och han var såå duktig. Vi har inte fokuserat på bommar med honom efter vintervilan, så det var första gången Anna hoppade uppsuttet med honom efter vilan. Han var så otroligt fin. Helt avslappnad hela tiden och vi såg på honom att han tyckte det var kul med bommarna. En helt annan häst jämfört med den stackars sönderstressade hästen för ett år sedan, som vi aldrig trodde att vi skulle få över en bom igen. De hoppade ett lågt hinder (lägsta på blocket) och gjorde dessutom något nytt idag: Galopperade över två galoppbommar som en "studs". Han gjorde det så fint och okomplicerat. Det är bara travbommar och travhoppning som han inte riktigt kan med andra ord ;)

Efter Snoken var det Boppis tur, och även han var fin! Han är alltid mer eller mindre slarvig vid hoppning hemma, men stundtals såg han kanon ut idag. Vi ställde upp en gymnastikserie som vi höjde upp litegrann mot slutet. Hans första "ordentliga" hoppning efter skadan var det, så Anna tog bara serien några gånger med honom. Det märktes på honom att han tyckte det var kul också :) Dessutom otroligt skönt att känna även vid hoppning att han känns helt återställd efter sin skada. När vi hörde vad det var för skada han hade (sparkskada som orsakat två benfragment i bogen som ligger en bit ifrån själva benet) trodde vi att han bara skulle kunna motionsridas som max, och att han kan tränas som vanligt är guld värt för honom eftersom han mår bäst av det! 

Här får ni se själva övningen vi gjorde idag :) Bilder kommer på båda hästarna, för jag fotade båda passen roligt nog. / Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Ser såå fram emot att se bilderna! :D

2019-02-14 | 21:34:32
Anonym säger:

hoppade ni focus på bett? :D

Svar: Jag hade bettet i munnen men hade tyglarna till det bettlösa :D
Emma Elfstrand

2019-02-14 | 22:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: