Dubbelträning

Hej på er och glad fredag!

Idag har Focus och Tage tränats för Miranda. De var så himla duktiga bägge två! Tage var först ut, och jag bad Miranda att rida honom. Första gången jag tränar Tage för henne och då tycker jag det är toppen att hon fått känna på honom och hans styrkor och svagheter. Han skötte sig så bra och huvudfokus var att få honom att korta tempot i traven samt få honom framme för skänkeln i galopp. Nu vet jag vad jag ska träna vidare med, kul!

Focus var näst på tur, och han reds på enbart bett idag! Jag värmde upp på det bettlösa, och sen satt Miranda upp och kände på honom på enbart bettet. Han tog det SÅ himla bra!! Svårt att förklara i text såhär men han har utvecklats grymt mycket med bettet på bara en månad när vi testade sist, och då har jag bara haft bettet i munnen och ridit på det bettlösa. Så kul! Jag satt upp och fick känna på honom i slutet och fick sådan fin kontakt emellanåt. Känner hopp för detta! Även om det får ta tid.


Bella tömkördes av pappa idag och Boppen fick vila. Det har snöat några DM här idag, riktig vinter för en gångs skull. Lite skräckblandad förtjusning över det från min sida haha ;)

/ Anna 
Kommentarer
Anonym säger:

Blev så fruktansvärt arg och ledsen idag när jag såg YT-video på en person rida en häst så uppenbart fel och... okänsligt! För mig var det så tydligt att se paniken i hästens ögon. Men det värsta av allt var nästan att i kommentarsfältet fanns det inte EN ENDA kommentar som ifrågasatte honom. Ryttaren var istället ”så jäkla cool” som kunde hantera den ”galna hästen” som han läxade upp. Han sågade även med bettet tills nosen nuddade bringan och berättade att ”såhär jobbar hästen med ryggen”. Nära att tårarna kom faktiskt och kunde knappt titta. Denna kille hade alltså en gång i tiden vart tävlingsryttare och nu skulle han visa hur duktig han var. Svårt att förklara hans handlingar men jag mådde så dåligt efteråt.
Så idag blev jag verkligen återigen påmind över hur otroligt viktiga ni är för ridsporten som sprider så kloka budskap som ser till hästen i första hand. TACK för det!!

Svar: Det är verkligen förjävligt att så många tycker det är okej att bete sig såhär mot hästarna 😔 tack snälla ❤
Emma Elfstrand

2019-02-01 | 21:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: