Dagens besked

Hej allihopa! Nu har jag äntligen orkat sätta mig vid datorn för att uppdatera er om dagens återbesök. Det tog många timmar och när jag kom hem ville jag bara duscha och laga mat. Som tur är har jag ändå bra besked att dela med mig av. Vi kommer att prata mer och förklara allt tydligare i onsdagens video (vi vloggade idag) men här kommer en snabb uppdatering. 

Först så fick Bella springa på rakt spår, böjt spår och bli riden av Anna. Hon var betydligt bättre i ridningen idag jämfört med i lördags. Efter detta så blev hon behandlad av equiterapeuten Charlotta, och herregud... Vad stel Bella var! Hon satt i princip fast överallt där man kan sitta fast, och hennes bäcken var så roterat att både Charlotta och Moa (vår kompis som nu är färdigutbildad veterinär och jobbar på Husaby) fick hjälpas åt att korrigera detta. Bella svarade i alla fall kanonbra på behandlingen och vi märkte en enorm skillnad i kroppen efter detta, då hon blev mycket mindre stel. Efter behandlingen så fick Bella longeras igen och böjas av veterinären, och hon såg betydligt bättre ut då. 

Charlotta sa att hon har många patienter som också har diskförändringar som funkar i sina respektive grenar, men att de oftast behöver underhållas 2-3 gånger/år av henne och vissa kan även behöva medicinsk behandling då och då. Det kändes skönt att höra, och hon sa att på dessa hästar är det inte själva disken som är problemet utan andra områden av kroppen som behöver tränas och underhållas på rätt sätt. Vår veterinär sa dessutom att det är bra att Bella ens kan ridas såhär snabbt efter skadan, och hon lät också positiv till att hon ska kunna ridas och fungera i framtiden. Om det inte skulle funka ser hon inga bekymmer med att Bella skulle kunna bli mamma i alla fall, så det känns skönt :) 

Vi kommer berätta mer om Bellas kommande planer och hur hon ska tränas i videon på onsdag :) Jag är i alla fall glad att hon inte blev helt "utdömd" utan snarare tvärtom. Det ska bli spännande att se hur Charlottas behandling har gjort resultat på Bella nu när vi ska rida henne igen. Med tanke på hur extremt stel hon var, hur skevt hennes bäcken var (precis som mitt) och att hon satt fast på många ställen så är det inte konstigt att hon har varit tjurig att rida heller. Nu tror jag inte att hon kommer bli helt symtomfri när vi ska rida henne igen, men Charlottas behandling borde onekligen har gett henne bättre förutsättningar till den kommande ridningen!

 
Jag blir för övrigt så stolt över min lilla tjej. Både veterinär-Elin och Charlotta är så förtjusta i henne, och vem är inte det? Världens coolaste och skönaste tjej. Charlotta sa att hon är så underbar, snäll och att hon ser så söt och tjejig ut. Elin tycker att hon har så fina kvaliteter och att hon har en så fin uppsyn. Blir glad över att höra detta ♥ 

/ Emma
Kommentarer
Linda säger:

Ååh va glad jag blir! Underbara nyheter såhär på kvällskvisten. Nu vänder det för er och snart kommer den med och framgång som ni är så väl värda! ❤️

Svar: Tack snälla ♥
Emma Elfstrand

2019-02-11 | 19:47:33
Johan säger:

Härligt att höra att beskeden var goda!

2019-02-11 | 20:24:08
Louise säger:

Vad härligt att höra! Håller tummarna för att hon kommer kunna funka som ridhäst i framtiden ❤

2019-02-11 | 20:31:15
Anonym säger:

Härligt! Blir de tävlingar i sommar då:D

Svar: Det lär det nog definitivt inte bli :)
Emma Elfstrand

2019-02-11 | 21:13:39
Elin säger:

Åh vad härliga nyheter ❤️

2019-02-11 | 21:27:08
Daniela säger:

ÅH vad roligt med bra besked, hoppas att det går vägen för er med hela mitt hjärta <3

2019-02-11 | 21:45:52
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Ellen - tävlingsryttare säger:

Blir så glad av att läsa detta. Håller tummar & tår att det ska få gå vägen <3

2019-02-11 | 21:57:27
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Anonym säger:

Vattenland släpper spänningar och ger träning utan belastning för
Rygg och hela kroppen så bygger man up utan att belasta för mycket tips bara

2019-02-11 | 22:08:30
Anonym säger:

Så bra. Info http://agestavattentraning.se/varforvattentraning.html

2019-02-11 | 22:24:13
Cecilia säger:

Skönt att ni fick så bra besked om Bella!

2019-02-11 | 22:51:38
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Carin Danielsson säger:

Men åh vad kul att höra!! Hoppas verkligen hon blir helt återställd <3

2019-02-12 | 09:08:17
Bloggadress: http://carindanielsson.blogg.se/
Anonym säger:

RST Onsala har rehab-grejer, rätt häftiga saker. Kanske kan göra fintjejen ännu bättre? 😍

2019-02-12 | 16:52:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: